FC RDC is bezig aan een moeizaam seizoen. Het jonge team van trainer Paul Roskam barst van de potentie en ambitie alleen ontbreekt het geluk vaak. Afgelopen zaterdag werd in de blessuretijd de gelijkmaker geïncasseerd, waar vorige week bijvoorbeeld in de blessuretijd de 2-3 voor Harfsen nog viel. De jonge Kai van den Beld is wekelijks smaakmaker bij FC RDC en scoorde tegen EGVV twee keer. Hierdoor is hij deze week Speler van de Week.

Gevraagd naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen EGVV vertelt Kai het volgende: ‘We begonnen de wedstrijd niet zo sterk, de eerste de beste kans van EGVV lag al in de goal en konden wij de wedstrijd met 1-0 beginnen. Wij kwamen moeizaam in de wedstrijd, zwaar veld en de tegenstander die fysiek sterker was maar na een kwartier spelen kwamen wij op gang. Dit resulteerde in een paar mooie combinaties op het middenveld. Hier kwamen dan ook een aantal goeie kansen uit. Niet veel later kreeg Luca Melis de bal aangespeeld in de diepte, speelde zich fantastisch vrij en legde hem breed hierna kon ik hem makkelijk inschuiven. Helaas scoorde EGVV praktisch vanuit de aftrap die hierop volgde waardoor we met een 2-1 de rust in gingen.’

‘Een duidelijke preek van trainer Kick was hierna het vervolg want net zoals vorige week geven we veel te makkelijk doelpunten weg. Na deze terechte preek was het in tweede helft een heel ander spelbeeld, EGVV hanteerde alleen maar de lange bal waar wij het voetballend probeerde op te lossen. Door de druk die we gaven kwamen er genoeg kansen op de aansluitingstreffer deze bleven alleen even uit, vanuit een corner scoorde Koen Wagenvoort de 2-2! En 10 minuten later werd Yde Klopman neergelegd in het strafschopgebied, penalty. Ik ging erachter staan… 2-3!! Maar helaas, net als vorige week, kregen we diep in blessuretijd nog een tegentreffer. 3-3 was het eindsignaal, wel een punt maar gezien de wedstrijd 2 te weinig.’

Ook werd Kai gevraagd naar de potentie en de doelstellingen van FC RDC en van hemzelf. ‘Dit is nu mijn 2de jaar in het eerste van FC RDC, de afgelopen jaren word er flink geïnvesteerd in de eigen jeugd. Dit zie je ook als je naar de gemiddelde leeftijd van ons team kijkt. Die jeugdigheid zie je ook als je kijkt naar welke keuzes er soms nog worden gemaakt in het veld. Er zit al zeker een stijgende lijn in, want als je het begin van het seizoen vergelijkt met nu, is dat een wereld van verschil.

Wat ik nog zou willen bereiken met het team is deze lijn doortrekken met het oog op de toekomst, plezier staat voorop, maar een keer echt punten pakken zou ook leuk zijn. Mijn eigen doelstelling voor de komende jaren is een belangrijke factor zijn in het team.’