Gisteravond speelde SV Epse een oefenwedstrijd bij RDC. Na een ruststand van 0-3 werd er met 5-3 verloren.

SV Epse speelde tot nu toe slechts 7 wedstrijden in de competitie en aangezien er voor komend weekend weer geen competitieprogramma gepland staat, was een extra oefenwedstrijd zeer wenselijk. In de eerste helft was het een waar kansenfestival waar Epse het meest effectief mee omging.

Na 5 minuten bracht Rob de Haan Epse op voorsprong. De rossige middenvelder kegelde een vrije trap van een meter of 18 langs de doelman van RDC, die geen poging deed het leder te stoppen. RDC kreeg ook zijn kansen. De jeugdige Epser doelman Bryan Eijsvogel hield in een aantal situaties zijn doel knap schoon. De keeper, die normaal zijn kunsten in het derde elftal vertoont, redde bekwaam in een één tegen één situatie en zweefde meerdere malen naar een hoek om redding te brengen. Aan de andere kant bleek Epse minimaal zo gevaarlijk en kwam het regelmatig in een kansrijke positie. Halverwege de eerste helft een prachtige Epser aanval. Rida Ammi zette Almir Fizovic met een fenomenaal hakje alleen voor de keeper. De handige aanvaller schoof de bal eenvoudig langs de keeper (0-2). Vlak voor rust de derde Epser treffer. Sjoerd Hesseling veroverde de bal op de helft van Epse en leidde een counter in. RDC stond met teveel spelers voor de bal waardoor Rida Ammi een vrije doortocht kreeg. Hij bracht een 0-3 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft tapte RDC duidelijk uit een ander vaatje. Er werd eerder druk gezet en scherper en harder verdedigd. Epse oogde minder fanatiek, zette te weinig druk op de bal en dacht de buit binnen te hebben. Het kwam van een koude kermis thuis. RDC scoorde na een uur spelen in enkele minuten tweemaal waardoor het geloof in een resultaat ineens terug kwam. Op strijd trok RDC de wedstrijd alsnog naar zich toe. Een lang verhaal kort; RDC wist daarna nog 3 maal te scoren.

Een nuttige oefenwedstrijd met een wijze les. Op 3 april speelt Epse thuis tegen Wissel. Dan gaan we 90 minuten vol aan de bak!