SV Epse pakte vandaag 3 punten bij SV Wissel. De ploeg uit Epe kon één helft weerstand bieden maar knakte in de 2e helft. SV Epse boekte een 0-4 overwinning.

SV Wissel zette in de eerste helft dapper druk vooruit. SV Epse had aanvankelijk wat moeite om hier onderuit te spelen waardoor het zelf soms te vaak de lange bal moest hanteren en het middenveld werd overgeslagen. In de rommelige 1e helft kreeg Wissel geen enkele kans en liet Epse twee kansen onbenut. Lars Otten werd na 25 minuten knap vrijgespeeld in het strafschopgebied van Wissel. Hij schoot te gehaast hoog over. Vlak voor de rust kon Vedran Fizovic vrij aanleggen rond de 16 meter. Zijn schot was te hoog waardoor beide ploegen met de brilstand aan de thee mochten.

In de 2e helft een duidelijk beter Epse. Wissel moest steeds verder terug en Epse kwam steeds vaker en gevaarlijker voor het vijandelijke doel. Rond de 60e minuut was het raak. Na een corner bleef de bal “hangen” in de 16 meter. Rida Ammi behield het overzicht en vond Joost de Haan. De lange verdediger liet het netje bollen met een laag schot in de linkerhoek. De ban was gebroken al moest Epser doelman John Moret wel een eerste keer handelend optreden bij een schietkans voor Wissel. Hij redde bekwaam en pakte een strakke lage schuiver klemvast.

Epse controleerde de wedstrijd en heerste met name op het middenveld waar Stef van Brussel, zijn ingevallen oom Rene van Brussel en Vedran Fizovic het spel bepaalden. Wissel was voetballend duidelijk de mindere en kon alleen nog de lange bal hanteren naar de balvaste spits. Deze lag echter aan banden bij Joost de Haan die de meeste (stevige) duels won. Wissel kwam er niet meer aan te pas.

In de 67e minuut was Vedran Fizovic de gevierde man. In een scrimmage bracht hij de 2e Epser treffer op het scorebord. De ruimtes werden steeds groter. In 77e minuut schoot Ammi op het doel van Wissel. Almir Fizovic veranderde de bal bewust van richting waardoor de doelman van Wissel voor de 3e keer kon vissen. Enkele minuten later was het weer raak. Lars Otten bereikte Almir Fizovic die alleen op het doel kon aflopen. Hij faalde niet en zette Epse op een verdiende 0-4 voorsprong. De uitslag had nog hoger kunnen zijn. Ammi en Otten vergaten kansen tot goals te promoveren en de ijverige Almir Fizovic werd nog twee keer twijfelachtig terug gevlagd. De laatste kans was echter voor Wissel. Door slim een vrije trap snel te nemen dook een speler van Wissel ineens voor Epser doelman Moret. Met een katachtige redding tikte hij de bal over waardoor “de nul” werd gehouden.

Door de 3e overwinning op rij sluit Epse aan bij de subtop. Volgende week komt de huidige nummer 3 Voorst op bezoek in Epse. Maar of dat doorgaat is nog maar de vraag….