SV Epse is de bekercompetitie goed gestart. In Terwolde speelden de mannen van Gertie Wichers een puike partij en werd met 1-5 gewonnen.

In de eerste helft aanvankelijk een gelijk opgaand duel zonder grote kansen. Het eerste gevaarlijke moment van SV Epse was na 20 minuten raak. Een indraaiende corner van Rida Ammi werd door een verdediger van Terwolde verkeerd ingeschat. Hij passeerde koppend zijn eigen doelman. Na de wedstrijd eisten zowel Ammi als aanvaller Max ten Wolde (‘ik raakte hem met een paar haartjes’) tevergeefs dit doelpunt op.

Vanaf dat moment kwam SV Epse steeds beter in de wedstrijd. Het combineerde makkelijk, maar miste met regelmaat de scherpte in de laatste pass. Na ruim een half uur verdubbelde Almir Fizovic de Epser voorsprong. De jonge rechtsback Wytze Nijkamp stoomde op langs de flank en bediende Fizovic bij de eerste paal, die in de korte hoek raak schoot. Epse verzuimde nog voor rust Terwolde op grotere achterstand te zetten. Zowel Ammi, Stan van Brussel en aanvoerder Lars Otten konden Fizovic in kansrijke positie niet vinden.

In de rust werd gehamerd op de veerkracht van Terwolde, dat afgelopen jaar bewees vaak in de 2e helft terug te komen na een achterstand. De eerste 10 minuten van de tweede helft waren echter rommelig van Epser zijde. Vlak na rust verkleinde Terwolde de achterstand. Een schot van ruime afstand verraste doelman Gijs Kamphuis in de korte hoek.

Nadat van beide zijden veel werd gewisseld, bleef SV Epse de bovenliggende partij. Almir Fizovic raakte de lat voordat Nijkamp met een afstandsschot het duel besliste. Nijkamp twijfelde niet toen een afgeslagen bal voor zijn voeten belandde. Hij pegelde de bal vol in de verre bovenhoek. Rida Ammi deed ook nog een duit in het zakje. In de zestien kapte hij zich handig vrij en scoorde de vierde Epser treffer met een lage schuiver.

De mooiste treffer werd voor het laatst bewaard. Wederom was het uitblinker Nijkamp die in een snelle counter aan de rechterflank kon opstomen. Hij bediende de 17-jarige invaller Mike Kaspers bij de tweede paal op maat (1-5). In de laatste minuten kreeg Terwolde spits Max van Gerrevink zijn enige echte kans. Een lange bal van achteruit viel over de Epser verdediging. Doelman Kamphuis kwam goed uit. Van Gerrevink mikte alleen te hoog en hij lobde de bal over het Epser doel.

Een mooie en knappe zege voor het Epser vlaggenschip. SV Epse ontvangt komende zondag SV Heeten. Is Nijkamp dan weer on fire? Aanvang 14:00 uur.