SV Schalkhaar kon vanmiddag geen resultaat behalen tegen eersteklasser WSV uit Apeldoorn. De door blessures geteisterde ploeg van trainer Marcel Geestman en assistent Dirk-Jan Beldman verloor kansloos, maar beide trainers kregen een goed beeld van de spelers die het moesten doen vanmiddag.

Met name de jeugdspelers van SV Schalkhaar lieten zien dat ze kwaliteiten hebben, al was deze tegenstander van dit formaat toch wel iets teveel voor hen gevraagd. Dat SV Schalkhaar niet de beschikking had over keeper Jesper Lukassen en spelers Michiel Hullegie, Mattis Jansse, Jip Elkenbroek, David Klopman, Milan te Riele en Twan Huijsmans was logischerwijs te merken en bleek wel iets teveel voor de rest om een goed resultaat te behalen.

SV Schalkhaar begon nog best wel goed aan de wedstrijd en probeerde via enkele spaarzame counters de verdediging van WSV moeilijk te maken. Na 18 minuten spelen ging het mis. Een hoge voorzet vanaf de rechterkant van WSV kwam precies op het hoofd van de lange WSV spits die de bal tegendraads inkopte, keeper Hans Hofstede stond op het verkeerde been en had geen kans, 0-1.

SV Schalkhaar probeerde tot een fatsoenlijke aanval te komen, maar meer dan een schot van Björn Duteweert kwam het niet. Na een dik half uur spelen verdubbelde WSV de voorsprong nadat een bal achter de verdediging van SV Schalkhaar werd gelegd en dezelfde spits van WSV gemakkelijk de uitkomende keeper Hofstede kon passeren, 0-2.

Nog voor rust deed SV Schalkhaar iets terug. Slecht uitverdedigen van WSV leidde tot de aansluitingstreffer. De bal kwam zomaar voor de voeten van middenvelder en jeugdspeler Floris Hipma die zich niet bedacht en de bal fantastisch over de keeper van WSV in de verre bovenhoek krulde, 1-2.

De tweede helft kwam SV Schalkhaar prima uit de kleedkamer. Het zocht onder leiding van routinier Ruben Bumkens het initiatief en dat leidde tot een paar kansen voor onder andere Kick Brouwer en Björn Duteweert. In de 55ste minuut ging het mis aan de kant van Schalkhaar. Een WSV voorzet vanaf rechts kwam wat ongelukkig op de voet van jeugdspeler Luuk Jansen die daarmee zijn eigen keeper Hans Hofstede verraste, 1-3.

Na wat wisselingen binnen het team was de wedstrijd gespeeld en kwam SV Schalkhaar nauwelijks meer voor het doel van WSV Apeldoorn.
De wedstrijd was gespeeld nadat balverlies op het middenveld SV Schalkhaar niet meer goed stond in de omschakeling en WSV de 1-4 kon scoren. Dat er de laatste minuten nog twee tegentreffers vielen had dan ook te maken met de vermoeidheid.

Volgende week zaterdagmiddag speelt SV Schalkhaar haar tweede bekerwedstrijd, opnieuw tegen een ploeg uit Apeldoorn. Dan is AGOVV in Apeldoorn om 15.00 uur de tegenstander.