Op 28 november overlijdt Herman van Ommen. Schoonvader van Epse trainer Herman Harleman en trouw Go Ahead man. De wedstrijd Epse – Go Ahead van afgelopen zondag wordt voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Herman. Spelers van beide teams spelen de wedstrijd met rouwbanden.

Epse heeft wat recht te zetten na de verloren wedstrijd tegen Wesepe een week eerder. De elf van trainer Harleman beginnen onrustig. De linies liggen ver uit elkaar, waardoor balverlies wordt geleden. Toch schiet Silas Muiderman na veertien minuten raak. Daarna gaat Epse steeds beter spelen. Een flink aantal kansen volgt. Het ontbreekt echter aan scherpte bij de spitsen. En als je zelf de kansen niet maakt, dan gaat de al oude voetbalwet gelden, dat de tegenstander scoort. In de drieëndertigste minuut maakt Go Ahead de 1-1, uit het niets eigenlijk. Epse kan weer van voren af aan beginnen. En dat doen ze goed. De 1-1 staat nog maar vijf minuten op het scorebord als Almir Fizovic raak schiet: 2-1. De keeper van Go Ahead heeft een aantal hele goede reddingen. Waardoor de ruststand op ‘slechts’ 2-1 blijft steken.

Epse begint zeer sterk aan de tweede helft. Het dwingt Go Ahead steeds verder achteruit. Maar ook nu staat de keeper van Go Ahead zijn mannetje. In de achtenzestigste minuut rondt Lars Otten een mooie aanval af en brengt hij de stand op 3-1. De ban is gebroken. Epse krijgt steeds meer ruimte.

In de negenenzestigste minuut benut Almir Fizovic een penalty. En in de achtenzestigste minuut maakt Ananda Pronk de voorzet van Djordy Altena goed af: 5-1. Het slotdoelpunt komt op naam van Almir Fizovic. Hij schiet in de negenentachtigste minuut opnieuw raak. De wedstrijd eindigt in een mooie 6-1 zege voor Epse. De rood-witten hebben nu 20 punten en nestelen zich knap in de in top van de vijfde klasse F.

Volgende week speelt de ploeg van Harleman een uitwedstrijd tegen Emst; een ware topper!