Afgelopen zondag kwam Overwetering op bezoek. Overwetering getraind door Sander Poll, jarenlang het boegbeeld van Colmschate. Voor hem natuurlijk een bijzondere wedstrijd, omdat dit de eerste wedstrijd als trainer tegen zijn oudere club was.

In de voorgaande jaren werd deze wedstrijd altijd als topper aangeduid. Colmschate en Overwetering speelden al vaak tegen elkaar en het waren ook altijd mooie wedstrijden om te zien. Dit jaar is het anders voor Colmschate, dat niet op een hoge positie op de ranglijst staat, en Overwetering in de top 5.

Colmschate begon goed aan de wedstrijd en het had de eerste 10 minuten een licht veldoverwicht, zonder echte grote kansen te krijgen. Overwetering wachtte op zijn beurt vooral op fouten van Colmschate om zo via de snelle voorhoede eruit de komen.

In de 25ste minuut was het raak voor Overwetering dat vanuit een afgeslagen corner op 0-1 kwam. Deze werd keurig ingeschoten door de snelle rechtsbuiten. Colmschate moest dus in de achtervolging. Op zich niet veel aan de hand want Colmschate zat op dat moment goed in de wedstrijd. Helaas viel de 0-2 al in de 30ste minuut: wederom was de rechtsbuiten van Overwetering de gevierde man. Door slecht uitverdedigen werd de bal vanaf een meter of 20 op goal geschoten wat resulteerde in de 0-2. Tevens was dit ook de ruststand.

In de 2e helft probeerde Colmschate om snel de 1-2 de maken, maar zonder uitgespeelde aanvallen werd dat een lastig verhaal. Het werd nog lastiger toen Jard Kamperman zijn tweede gele kaart kreeg. Colmschate moest met 10 man verder.

Overwetering, een stugge ploeg met veel ervaring in het team, wist hier wel raad mee. Het liet de bal met een man meer geduldig over en weer gaan en wachtte op grote kansen. Dit resulteerde in de 0-3 en 0-4.

Colmschate weet weer niet te winnen en (ver)blijft in de onderste regionen van de 3e klasse B.