SV Epse heeft gisteren op eigen veld met 2-3 verloren van Davo. In een gelijk opgaand duel was Davo de gelukkigste en kon het weer drie punten bijschrijven.

SV Epse startte sterk en wist goed de ruimte te vinden achter de defensie van Davo. Dat leverde diverse kleine mogelijkheden op waarbij Epse het geluk niet aan zijn zijde had. Davo meldde zich zo nu en dan ook voor het Epser doel en na een kwartier spelen schoot Jadin Evers Davo op een 0-1 voorsprong. Epse toonde veerkracht want enkele minuten later mocht Almir Fizovic van elfmeter aanleggen nadat hijzelf in de zestienmeter onderuit werd gehaald. 1-1.

In het verloop van de eerste helft waren er voor beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen. De grootste was voor Epse aanvaller Rida Ammi. Na een uitgespeelde aanval mistte hij in een geheel vrijstaande positie oog in oog met Davo doelman Moreno Jochaniak.

Vlak voor rust raakte Epser rechtsback Djordy Altena geblesseerd, maar, omdat hij buiten het veld lag, ging het spel daarna verder. Epse speelde kort met 10 man en Davo maakte daarvan gretig gebruik. Linksbuiten Sidney Pinkster speelde zich knap vrij en passeerde doelman Gijs Kamphuis met een fraaie hoge bal.

In de 2e helft was er aanvankelijk weinig te genieten op het koude Epser Sportpark. Na een uur spelen een kans voor Davo, maar spits Ronald Boudewijnse miste deze mogelijkheid. Epse trok het spel daarna steeds meer naar zich toe. Silas Muiderman miste een kans, en even later haalde een Davo-verdediger een bal na een onoverzichtelijk situatie van de lijn.

Davo leek bevrijd nadat het 20 minuten voor tijd, enigszins geflatteerd, op 1-3 kwam. Scheidrechter Damman keurde de 2e treffer van Jadin Evers eerst af, maar werd overruled door de eerlijke Epse grensrechter Jan in ’t Hof die aangaf dat er in zijn ogen van buitenspel geen sprake was.

De wedstrijd leek beslist maar Epse rechtte nog éénmaal de rug. Epse wisselde Joost de Haan en Vedran Fizovic voor Munzer Zen Alabedin en de 15-jarige Willmar Buitink maakte zijn debuut. Davo kwam flink onder druk te staan en kon Epse voornamelijk met overtredingen van de goal houden.

Jaden Evers pakte in de 85e minuut zijn 2e gele kaart en kon vertrekken. Dat duurde echter zo lang dat Epse hierop niet langer wachtte. Het nam de vrij trap waardoor Almir Fizovic kon oplopen richting het Davo doel. Hij legde de bal breed op Alabedin, die met een strakke schuiver in de linkerhoek het net vond.

In de laatste 5 minuten was het pompen of verzuipen. Epse kwam nog tot één kans. Een voorzet van de linkerflank bereikte Fizovic bij de eerste paal, die met buitenkantje rechts probeerde de bal op sublieme wijze te verlengen. Hij raakte de bal echter te vol waardoor deze nog voor de eerste paal over de achterlijn ging.

Epse kreeg de complimenten en had zeker een punt verdiend. Het zit de ploeg echter niet mee. Volgende week gaat Epse op bezoek bij Vilsteren.

Bronclubcorrespondent SV Epse
Vorig artikelTerwolde vergeet zichzelf te belonen
Volgend artikelVeerkrachtig Activia verslaat Klarenbeek