Vanaf het eerste fluitsignaal overrompelde de thuisploeg Twello volledig. De gasten misten deze middag een aantal personen en dat was verdedigend wel heel goed te merken. Wat heeft de spits van ZZC een heerlijke middag gehad. Elk kopduel was voor hem. De lengte van Pascal Klein Velderman werd echt gemist. Het duurde bijna een half uur voordat de verdediging wist hoe je de hoge bal er uit kunt halen. De voorzetten van de zijkant hadden zo natuurlijk nooit gegeven mogen worden.

Al in de eerste minuut vanaf de zijkant een voorzet op spits Frank Lubbers. Met een katachtige redding wist keeper Steven Koopmans een achterstand te voorkomen. In de 5de minuut van dezelfde kant weer een voorzet en Justin Polinder wist hier wel raad mee 1-0. Nam de thuisploeg gas terug? Vergeet het maar. De spelers van ZZC wilden elk duel winnen en drukten het gaspedaal nog verder in. Het is dat zij slordig waren in de afwerking anders was de score snel opgelopen. Na goed 20 minuten spelen de zoveelste voorzet van hun rechterkant. Niet de voorzet er uit gehaald en spits Frank Lubbers kon weer heerlijk inkoppen 2-0.

Pas in de 25ste minuut deed Twello wat terug. Een prachtige pass van Max Smaal bereikte Job Bruntink. Alleen voor de keeper schoot hij recht tegen hem aan in plaats van er langs. De thuisploeg probeerde vooral via schoten van grote afstand de score op te voeren. Maar de precisie ontbrak. Pal voor de rust had Max Smaal nog een kans maar zijn schot was te zacht binnen geschoten.

Ruststand 2-0 en dat was geheel terecht.

In de 2de helft startte Twello een stuk feller en had daardoor ook meer grip op het spel van de ploeg uit Zelhem. Maar echt gevaarlijk werden beide teams niet in de tweede helft. Een prachtige vrije trap van Tim Evers had een beter lot verdiend. Een verdediger wist de bal net genoeg te raken dat hij naast ging.

Toen een verdediger van Twello bij een ongelukkige botsing zijn tweede gele kaart kreeg was het helemaal over en uit. Het spel werd er van beide kanten niet beterop. Compliment voor scheidsrechter Z. Pouls. Liet voetballen daar waar het kon en trad op wanneer het nodig was. Voor mij de beste man van het veld.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys. Aanvang 14.00 uur. Er zal dan uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om de drie punten in Twello te houden.