SV Epse heeft gisteren de inhaalwedstrijd bij koploper Sallandia verloren. In een matig maar stevig duel trok Sallandia aan het langste eind (2-1).

In de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen creëerden weinig kansen en het spel was van beide kanten slordig. Na ruim 10 minuten spelen kwam Sallandia op voorsprong. Op de rechterflank werd een mannetje uitgespeeld en kon de bal van dichtbij strak voorlangs/op de goal geschoten worden. Epse verdediger Joost de Haan beroerde de bal waardoor de bal over de doellijn ging.

Even later was er een enorme kans voor Epse. Almir Fizovic vond ruimte achter de verdediging van Sallandia, maar doelman Joris Minnes redde knap. In de rebound werd de hoek voor Fizovic te klein. Hij legde de bal terug op Silas Muiderman, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Epse en Sallandia hielden elkaar redelijk in evenwicht. Epse probeerde te voetballen en Sallandia probeerde dat met hun duelkracht onmogelijk te maken.

In de 2de helft hetzelfde beeld. Sallandia speelde ieder duel voor de winst, soms op het randje, soms er net over. Epse had het hier duidelijk moeilijk mee, maar kwam na 70 minuten wél op gelijke hoogte. Scheidsrechter Zarchian wees naar de stip na een ogenschijnlijke handsbal van Wesley Bosch. Rida Ammi liet zich deze buitenkans niet ontnemen en joeg de bal vanaf elf meter hard in de bovenhoek.

Epse wilde op jacht naar meer, stuurde verdediger Joost de Haan naar het front, maar kreeg het deksel op zijn neus. In de 80ste minuut werd Delano Kiffen vrijgespeeld in de zestienmeter. Hij liet doelman John Moret kansloos met een fraai schot in de linkerbovenhoek. Dit tot enorme vreugde bij alles en iedereen met een geel-zwart hart.

De resterende tijd leverde, op de counter, nog één kans op voor Sallandia, maar John Moret redde met een katachtige reactie. Epse keerde huiswaarts met lege handen. Komende zondag komt SHE op bezoek.