Op het programma stond de derby tussen SV Colmschate ’33 en VV Diepenveen. Daar waar Colmschate eerder in het seizoen de kans op de eerste periode in en tegen Diepenveen verspeelde, werd het nu tijd voor revanche. En dat lukt. De thuisploeg legt Diepenveen over de knie en pakt wéér punten: 2-1.

Colmschate had haar strijdplan klaar en wilde goed aan de wedstrijd beginnen. Echter moest na 1 minuut voetballen de bal al uit eigen goal worden gehaald nadat deze de touwen achter doelman Finke had geraakt. Een goede voorzet vanaf de rechterkant van Diepenveen belandde op het hoofd van een inlopende speler die het scorebord deed veranderen: 0-1.

Diepenveen was het eerste kwartier van de wedstrijd feller en won haar duels. Colmschate was zoekende, maar kwam met een gepaste oplossing. Door een kleine omzetting kwam er meer grip en kwam ook Colmschate meer in balbezit. In de 17e minuut is er een goede combinatie via de rechterkant en komt er een voorzet van Lars Kamperman Leferink. Cali Daniel wint zijn kopduel en knikt de gelijkmaker binnen: 1-1.

Colmschate heeft orde op zaken gesteld en wil doorpakken. Er ontstaan twee mogelijkheden in één minuut. Eerst krijgt Noah Patty vanuit een voorzet de bal en kapt hij goed zijn man uit, maar de keeper weet de bal te redden. Vervolgens stoomt verdediger Aron Mabrouki mee op naar voren en wordt zijn schot in eerste instantie geblokt. De bal komt voor de voeten van Patty, maar nu mikt hij aan de verkeerde kant van de paal. In de 34e minuut is het wél raak. Een lange bal van achteruit belandt bij de diepgaande Jard Kamperman Leferink die met een listig lobje de doelman verschalkt: 2-1.

Voordat de mannen de rust in gaan, is er voor beide ploegen nog een grote mogelijkheid. Eerst wordt bij Diepenveen met een fraaie steekpass de spits één op één met doelman Finke gezet, maar laatstgenoemde kwam goed uit en wist hierbij de bal bij de spits te ontfutselen. Vervolgens kopieert Colmschate deze actie en zet het met een steekpass Stan Haitsma één op één met de keeper. Echter was hij te nonchalant door het met de buitenkant van de schoen af te ronden en weet de keeper de bal simpel te pakken.

In de tweede helft zijn er voor beide ploegen nog goede kansen te noteren. Jard Kamperman Leferink en Stan Haitsma hadden de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Beide kansen leidden echter niet te doelpunten. Diepenveen probeerde nog een punt uit de wedstrijd te slepen door wat opportunistischer te gaan spelen. Hierbij creëerde zij nog een grote kans waarbij de bal via een redding van doelman Finke op de paal terecht komt, maar weet verder niet meer te scoren waardoor er na 90 minuten spelen een eindstand van 2-1 op het scorebord staat.