In deze winterstop maken onze correspondenten de balans op van de eerste seizoenshelft. Een terugblik op de wedstrijden vanaf afgelopen zomer tot aan dit ogenblik. Ditmaal de beurt aan de club-correspondent van vv Epse.

In de traditionele nieuwjaarswedstrijd van 2019 neemt de selectie van Epse het op tegen Oud Epse 1. De oplettende kijker ziet een aantal gastspelers bij ‘nieuw Epse 1’. Diezelfde spelers zullen later dat jaar terugkeren op het oude nest. Maar dat wist toen nog bijna niemand. Achter de schermen werd namelijk hard gewerkt om weer een eerste elftal te realiseren. Een sponsor, nieuwe tenues, spelers, een trainer… zo maar een aantal zaken waar voetbalbestuur en een aantal leden op dat moment druk mee zijn.
De sponsor wordt al snel gevonden in de persoon van Remco Muiderman. Met zijn Looox Bathrooms voorziet hij Epse 1 van prachtige tenues. En ook de keuze voor een nieuwe hoofdtrainer is snel gemaakt. Herman Harleman begon destijds zijn hoofdtrainerscarrière bij SV Epse. Met zijn voetbalschool Deventer is hij alweer enige tijd actief bij SV Epse. Het is dan ook niet gek dat SV Epse Voetbal juist bij hem uitkomt.

Foto: Els Roeterdink

Het nieuwe Epse 1 begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. Geweldig nieuws voor deze gezellige en almaar groeiende vereniging. Bovendien een kroon op het werk van alle enthousiaste vrijwilligers! In augustus 2019 starten de selectietrainingen. Vijftien spelers gaan voor één. Tien spelers geven aan bereid te zijn in te springen bij bijvoorbeeld blessureleed. Het eerste elftal leeft, bij iedereen binnen de SV Epse. En dat is heel mooi om te zien.
 

Foto uit de wedstrijd Epse – Go Ahead van 1 december 2019. Foto van Els Roeterdink

De eerste competitiewedstrijd tegen Sallandia komt net iets te vroeg. Het team is nog niet echt op elkaar ingespeeld en weet nog niet wat het moet verwachten. Maar nadat de kop eraf is gaat het eigenlijk alleen maar beter. De trainingen worden goed bezocht. Het team straalt enthousiasme uit. De eerste punten stromen binnen. Epse 1 wordt een team waar rekening mee moet worden gehouden!

In de wedstrijden die volgen zien we spelplezier, beleving en 200% inzet. Harleman weet van Epse 1 een hecht team te smeden. Trainingen die serieus zijn, maar waar ook tijd is om even te dollen, gezamenlijk lunchen voor de thuiswedstrijden en laten we vooral de inmiddels al goed gevulde boete-pot niet vergeten! Randzaken, maar o zo belangrijk voor de sfeer binnen het elftal.

Spelbeeld Sportclub Wesepe – SV Epse. Foto: Els Roeterdink

De resultaten in de eerste seizoenshelft liegen er niet om. Er wordt 2 keer verloren, 2 keer gelijkgespeeld en maar liefst 7 keer gewonnen! Met 23 punten staat Epse 1 op een knappe derde plek in de vijfde klasse F. Wie had dat een jaar geleden verwacht?

Epse 1 wint de nieuwjaarswedstrijd van 2020 glansrijk. Met 8-0 worden de sterren van toen verslagen. Staf en spelers maken zich op voor de tweede seizoenshelft. Die begint weliswaar met een paar pittige wedstrijden, maar in Epse zien ze de toekomst met vertrouwen tegemoet!

Nieuwjaarswedstrijd Epse - Foto: Els Roeterdink
Nieuwjaarswedstrijd Epse – Foto: Els Roeterdink