In een weekend waar bijna nergens werd gevoetbald, stond er voor Epse de inhaalwedstrijd op het programma tegen SHE. De ploeg van Danny Dassen maakte het zichzelf onnodig lastig, maar hield uiteindelijk in een uiterst spectaculaire slotfase de punten in eigen huis.

Vanaf minuut één waren de bedoelingen duidelijk: Epse viel aan, SHE verdedigde. Binnen het kwartier had Epse dan ook meerdere mogelijkheden om vroeg uit te lopen op de gasten uit Hall, maar verzuimde het de kansen af te maken. Inzetten van onder andere Rida Ammi, Lars Otten en Silas Muiderman vonden het doel niet, mede door enkele prima reddingen van de doelman van SHE. Het was dan ook een wonder dat beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee gingen.

In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Epse had de bal, SHE stond met de rug tegen de muur. Naarmate de tijd vorderde werd het spel er niet beter op. Steeds meer werden er fysieke duels uitgevochten, werd er minder gevoetbald en werd het een echte strijd tot het einde. Inmiddels had trainer Dassen onder andere spits Almir Fizovic ingebracht om te proberen de winnende goal te forceren. Epse bleef aandringen, maar lang leek het er op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen.

Uiteindelijk kwam voor Epse in de blessuretijd de bevrijdende treffer. Toen het scorebord al op 90 minuten stond, vond Stef van Brussel Fizovic op de rand van de 16. Fizovic kaatste de bal terug en van Brussel schoot de bal beheerst in de verre hoek. De meer dan terechte voorsprong was eindelijk gepakt, maar hier bleef het niet bij. Drie minuten later kon Epse er vandoor op de counter. Fizovic gaf de bal voor op Ammi, die zelfs de 2-0 nog binnen schoot. Waar iedereen dacht dat het toen wel klaar was, liet de goed fluitende scheidsrechter Soeter toch nog wat minuten doorspelen. Binnen 2 minuten was het opeens SHE wat toch enigszins uit het niets terugkwam tot 2-1, een flinke domper voor de mannen van Dassen.

Enkele minuten later was daar dan toch het bevrijdende eindsignaal en konden de armen in de lucht bij de thuisploeg. Een zwaarbevochten, maar zeer verdiende overwinning. Met 7 punten uit 3 wedstrijden is de ploeg van Dassen goed de winterstop uitgekomen. Volgende week gaat het proberen deze lijn vast te houden, wanneer het op bezoek gaat bij hekkensluiter Den Dam.