SV Epse mocht het deze zondag op het eigen sportpark opnemen tegen Ratti/Socii. Onder heerlijk zonnige omstandigheden kende de ploeg van Danny Dassen een probleemloze middag en stond er na 90 minuten een eindstand van 3-0 op het scorebord.

De wedstrijd begon rustig en aan beide kanten werden wat speldenprikjes uitgedeeld. Tot grote kansen kwam het echter niet. Na een minuut of 10 nam Epse de controle over de wedstrijd en dit resulteerde 5 minuten later in de eerste treffer van de middag. Een voorzet van Djordy Altena bereikte spits Robin van Wijhe, die compleet vrij stond in de 16 en de bal in de kruising kon koppen.

Beide ploegen lieten vooral elkaar aan de bal, maar Epse wist hier beter mee om te gaan dan de bezoekers. De ploeg van Dassen kende het resterende half uur van de eerste helft dan ook geen problemen en voetbalde gemakkelijk richting de rust. Het enige wat nog miste, waren meer goals. De opdracht in de rust was dan ook duidelijk: zo snel mogelijk na rust de tweede goal maken en jezelf wat meer lucht geven. Deze goal kwam dan ook in minuut 65.

Centrale verdediger Stan van Brussel kon het middenveld indribbelen en vond aan de zijkant Lars Otten. Otten legde de bal terug op Van Wijhe, die de bal ineens lang speelde richting de inmiddels doorgelopen Van Brussel. Van Brussel kon de 16 in lopen en legde de bal breed op de meegelopen Rida Ammi. Hij schoof de bal beheerst in het doel en zorgde voor de 2-0 tussenstand.

Het slotakkoord was voor de ingevallen Rutger Vonk. De aanvaller, die sinds de winterstop is aangesloten bij het team van Dassen, werd diep gestuurd door Otten. Hij passeerde de uitkomende keeper en schoot de bal langs 2 verdedigers in het lege doel. Hiermee tekende hij voor de 3-0 eindstand.

Een probleemloze middag dus voor de mannen uit Epse. Met deze overwinning is ook goede zaken gedaan in de competitie, gezien bijna alle andere wedstijden in een gelijkspel zijn geëindigd. Volgende week staat er voor de ploeg een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan is Ajax B de tegenstander, een ploeg die slechts 1 punt boven Epse staat.

Bronclubcorrespondent SV Epse
Vorig artikelIJzersterk FC RDC krijgt te weinig tegen gedoodverfde kampioen SV Teuge.