Na een overheerlijke Indische lunch, bereid door Jessica Evers, zijn de heren van Epse 1 helemaal klaar voor de thuiswedstrijd tegen Wissel. Pupil van de week Nick van Ommen verricht de aftrap. Een één-tweetje met Joran Menkveld volgt. En dan laat Nick even zien hoe het moet en passeert hij de keeper van Wissel.

Ook de andere Epse spelers beginnen sterk aan de wedstrijd. Een must na de verloren partij van vorige week. Als Epse de aansluiting wil houden moet er vandaag gepresteerd worden. Trainer Harleman haalde van de week de teugels al wat strakker aan.

Epse zet Wissel direct vast. In de 12de minuut gaat Lars Otten er vandoor met een super dribbel en zet hij de 1-0 op het scorebord. Wissel hanteert alleen de lange bal. De ploeg zet de spitsen aan het werk. Zonder al te veel gevaar. Epse krijgt vervolgens kans op kans, maar verzuimt doelpunten te maken. En dan komt die oude voetbalwet dus weer om de hoek kijken. ‘Als je zelf niet scoort krijg je ‘m tegen’. In de 44ste minuut komt Wissel op gelijke hoogte. Een domper voor Epse, zo vlak voor de rust.

Tijdens de thee zet Herman Harleman de boel weer op scherp. Na de rust wordt er gevoetbald zoals Epse dat al weken doet. Lars Otten wordt weer weggestuurd. En Djordy Altena rondt een mooie aanval af. Hij schiet de bal keurig in de kruising. De ban is gebroken. Epse komt steeds meer op zetten. De rood-witten krijgen een corner die kort wordt genomen. Joran Menkveld kopt de bal snoeihard in: 3-1. Wissel probeert nog wel terug te komen, maar de ploeg is niet opgewassen tegen het Epser geweld. Na weer een corner heeft de keeper van Wissel de bal klem. Hij komt echter zo onbesuisd in, dat de goed leidende scheidsrechter niets anders kan dan een strafschop geven. Joran Menkveld ziet zijn kans schoon. Hij schiet de 4-1 binnen. Tenslotte is het Ananda Pronk die het slotoffensief inzet. Na een mooie solo schiet hij beheerst raak: 5-1. Het feestje in de kleedkamer kan beginnen.

Voor komende zondag staat een spannende wedstrijd op het programma. Nummer 3 Mariënheem en nummer 4 Epse strijden dan, in Mariënheem, om de periodetitel.