CCW beleefde vanmiddag een heerlijke seizoen ouverture door thuis met 6-0 te winnen van Wesepe, dat vandaag niet zo’n moeilijke tegenstander bleek als voorgaande jaren.

Vanaf de aftrap was CCW de betere partij vanmiddag en het wachten was al snel op wanneer de openingsgoal zou vallen. Dit was het geval in de 12de minuut toen Luuk de Haan een afgemeten voorzet van Koen ter Riele goed bij de tweede paal binnenschoof. Na dit doelpunt bleef de ploeg de kansen aan één rijgen, maar het duurde tot de 45ste minuut alvorens de bal er echt in zat. Het was opnieuw Luuk de Haan die Isaac Kuipers een niet te missen kans de 2-0 gaf wat ook de ruststand betekende.

Wie had verwacht dat Wesepe met enkele wissels na de rust uit een ander vaatje zou tappen kwam echter bedrogen uit. CCW had de pech dat al direct Tijn de Haan met een zware enkelblessure het veld moest verlaten. Na ruim tien minuten in de helft was het Ruben de Haan die met een uiterste inspanning een te harde voorzet binnen wist te houden, zich meesterlijk ontdeed van een paar tegenstander en perfect aflegde op Isaac Kuiper die onberispelijk zijn 2e van de middag binnen schoot, 3-0.

CCW ging hierna niet achterover leunen en bleef de aanval zoeken en dat resulteerde wederom in diverse kansen. Pas in minuut 73 liep Noud Lagerweij de 4-0 binnen, nu na goed doorzetten Thijs te Hove. In de 80ste minuut was het rechtsachter Laurens van de Werf die zonder al te veel tegenstand kon opstomen en zijn rush bekwaam afrondde, 5-0. Nog was de koek niet op bij CCW en was het in de 88ste minuut jeugdspeler Stijn Berends de 6-0 einduitslag mocht binnen schieten.

Al met al een bevredigend begin voor deze superjonge ploeg, die, als we dan toch een klein kritisch puntje mogen aanhalen, het naliet om Wesepe vanmiddag met dubbele cijfers naar huis te sturen. Volgende week de uitwedstrijd tegen SV Zwolle: een ploeg die ongetwijfeld wat recht wil zetten na twee teleurstellende jaren waarin het afgleed naar de 5ed klasse en waarin CCW mag laten zien wat de waarde is van de makkelijke overwinning vandaag. Aanvang in Zwolle 14.00 uur.