Zaterdag was het eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van Wouter Groot Lipman mocht, na door te zijn gegaan in de beker, nu laten zien of ze het ook kunnen in de competitie.

In de stromende regen en op een lastig bespeelbaar veld werd dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Sportclub Deventer begon sterk aan de wedstrijd met als gevolg al snel een aantal goede kansen voor de voorhoede van de ploeg uit Deventer. Na een paar kansen gemist te hebben, was het na iets meer dan 10 minuten eindelijk raak voor Sportclub Deventer. Na een steekbal vanuit het middenveld kon Tijn Vegelin door op de keeper en schoot in de korte hoek de bal achter de keeper van Almen.

Door het sterke begin van Sportclub Deventer leek er niet veel aan de hand, maar 2 minuten later lag de bal er al weer in aan de andere kant. Bij een corner van Almen werd de bal niet goed weggewerkt en kon Almen de bal makkelijk binnenschieten. Daarna kreeg Almen nog een paar hele goede mogelijkheden om zelfs nog de 2-1 te maken, maar de voorhoede van Almen kreeg het niet voor elkaar om een aantal op het oog makkelijke kansen binnen te krijgen, mede ook door goed keeperswerk van Nelson Lammertink.

Sportclub kwam uiteindelijk op een 1-2 voorsprong door een afstandsschot van Milion Tsegay en wederom zag de keeper van Almer er niet erg sterk uit. Vlak voor rust zorgde Murat Özdemir ook nog voor de 1-3. De goal leek te worden afgekeurd wegens buitenspel, maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen (videobeelden) en de goal werd goedgekeurd.

Na de rust begon Almen sterker dan Sportclub Deventer en dat werd ook beloond met de 2-3 na iets minder dan een kwartiertje in de tweede helft. Een vrije trap vanaf de zijkant werd bij de eerste paal binnengekopt. Dat bleek uiteindelijk voor Sportclub Deventer niet een hele grote klap, want 5 minuten later werd de 2-4 al weer gemaakt. Een schot van Tijn Vegelin werd gekeerd door de keeper van Almen en naar een scrimmage voor de goal was het weer Murat Özdemir die de bal binnen tikte. Almen claimde hierbij hands, maar onze speler zwoer na afloop dat dit niet het geval was.

Na de 2-4 gingen de kopjes naar beneden bij Almen en niet veel later werd het dan ook 2-5 voor Sportclub Deventer. Een diepe bal van Calvin Jongsma werd na slechte communicatie achterin bij Almen attent binnengeschoten door Dexter Verdonk die de goal vierde met een prachtige buikschuif op het natte veld. Een kwartier voor tijd werden ook nog Tristan Bronkhorst en Kai Alberts ingebracht voor Robin IJzerman en Murat Özdemir.

Vlak voor tijd werd Roan Koekkoek weg gestuurd die vervolgens de verdediger en keeper van Almen voorbij speelde en de bal in open goal schoot: 2-6. Na de 2-6 was de scherpte bij Sportclub Deventer weg en kreeg Almen nog een aantal leuke mogelijkheden voor de 3-6. In de allerlaatste minuut tikte een speler van Almen de bal van dichtbij binnen voor de eindscore: 3-6.

Al met al een goed begin voor Sportclub Deventer. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’66 dat met 2-1 wist te winnen van het sterke Helios.