Het kampioenschap is voor CCW’16 reeds binnen en het speelde gisteren een duel om des keizers baard zoals dat heet.

Batavia’90 uit het verre Lelystad was de tegenstander en op het tijdstip van aanvang hadden ze 11 man op het veld en van een warming up was weinig te zien geweest. Het werd vervolgens een heel vervelende wedstrijd met veel mekkeren tegen de scheidsrechter en intimideren van de spelers CCW’16.

Zo goed en zo kwaad als het ging, werd er ook nog gevoetbald. Bij CCW’16 was sterkhouder Philip Frederiks niet van de partij en speelde Koen ter Riele een linie terug. Wat reeds bekend was, werd bewaarheid: Batavia’90 beschikt over een aantal heel goede spelers.

Tot aan de rust viel er qua voetbal niet veel te beleven en waren een aantal goede reddingen van beide keepers. De enige opwinding was een penalty voor CCW’16 na een charge op Ruben de Haan binnen de 16. Helaas was het Tije de Haan die zijn inzet gekeerd zag door een prima redding van de Batavia-keeper.

In de tweede helft kwamen Laurens v.d. Werf en Freek Velthorst voor Tije de Haan en Noud Lagerwey. Na ruim een uur spelen kwam Batavia, na een goed uitgevoerde counter, op een 0-1 voorsprong. Nog geen 5 minuten later was het alweer 1-1 door Ruben de Haan die een voorzet van rechts binnen werkte. Hugo v.d. Werf kwam Julian Vroklage af lossen en ook Tim Bakker maakte plaats voor Lars Achen uit de O-23.

Na een vrije trap voor Batavia’90 slaagde de CCW’16 verdediging er niet de bal weg te werken en profiteerde Batavia’90 optimaal: 1-2. CCW’16 kwam nog een keer goed weg na een bal op de lat boven Jochen van Ruth.

Een wedstrijd om gauw te vergeten want de sfeer bleef tot het einde prikkelbaar.

Zondag 21 mei sluit CCW’16 het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Deventer aanvang 14.00 uur.