CCW’16 heeft vanmiddag nagelaten een goed resultaat te boeken tegen de nummer drie op ranglijst Loenermark. De ploeg kon vanmiddag niet beschikken over de gebroeders Velthorst en met name de afwezigheid van Freek was voelbaar.

Na een afwachtend begin speelde de ploeg een heel behoorlijke eerste helft en was het voetballend ook beter dan de gasten. Maar het had ook heel veel moeite om het de achterhoede van de tegenstander echt moeilijk te maken, mede doordat in beslissende fases het duidelijk was dat er met jongens tegen kerels gespeeld werd.

Toch kwam CCW na een halfuur op dat moment ook zeker verdiend op voorsprong: het was Ruben de Haan die vanaf links naar binnen kon snijden en schitterend in lange hoek binnenschoot, 1-0. Direct hierna een goede aanval over de rechtervleugel waarbij Laurens van de Werf goed werd bediend door Tim Bakker, maar uit diens voorzet kwam Bart Keurhorst een teenlengte te kort om de voorsprong uit te bouwen.

Echter in de laatste minuten voor rust ging het helemaal mis voor de thuisclub. Eerst was het Joey van Dijk die zich door een muur aan verdedigers worstelde en toch enigszins gelukkig de bal binnen kon werken, 1-1. Nog geen twee minuten later te veel mensen voor de bal en werd de achterhoede er vakkundig uit gecounterd. Het was Jesse Wawczynkiewicz die bij tweede paal de afgemeten voorzet binnen kon lopen, 1-2 en met deze op dat niet geheel verdiende voorsprong voor Loenermark werd ook tevens de ruststand bepaald.

Na de rust moet bij de thuisploeg Tim Bakker ook nog eens geblesseerd afhaken en hij werd vervangen door Noud Lagerweij. In de tweede helft werd het overwicht van CCW ook een stuk minder, werd het heel erg rommelig, maar kreeg het zeker wat meer kansjes dan de eerste helft. Hierbij kwam ook gelijk het manco van de ploeg naar boven: de ploeg is niet zorgvuldig genoeg om hier mee om te gaan.

Zo’n twintig minuten voor het einde viel achteraf gezien de genadeklap: nadat het de, overigens goed leidende, scheidsrechter Hijlkema uit Heino was ontgaan dat de spits van Loenermark duidelijk voordeel had dat hij bal met de hand mee kon nemen, werd deze onderuit gelopen in het strafschopgebied en ging de bal op dat moment terecht op de stip. Het was Jeffrey Rutgers die hier wel raad mee wist, 1-3.

Direct na dit doelpunt kreeg Loenermark nog een uitgelezen kans om de score nog verder op te voeren, maar waar Jesse Wawczynkiewicz voor de rust nog scoorde, liet hij dit in een hoegenaamd identieke situatie na. Hierna probeerde CCW de druk nog wel op te voeren, maar had het in deze fase pech dat Thijs ten Hove eerst een inzet op de lat zag komen en niet veel later buiten bereik van de keeper de paal zijn inzet zag keren.

Wat over bleef, was aan het eind een misschien niet terechte nederlaag, maar bleef CCW wel met lege handen achter. En gezien de uitslagen op de andere velden wordt het er allemaal niet rooskleuriger op.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen de ploeg waarvan vorig weekend ook al werd verloren, in Arnhem tegen Elsweide.