FC RDC heeft na vier overwinningen op rij weer eens verloren. Onnodig weliswaar maar de teleurstelling was duidelijk aanwezig.

FC RDC kreeg het initiatief doordat Eilermark inzakte op eigen helft, maar deed daar te weinig mee. In de een te laag tempo werd gezocht naar oplossingen om tot kansen te komen. Kansen werden er ondanks het matige spel wel gecreëerd. Sander Bezem was zelfs 3x dichtbij bij standaard situaties en Victor Evenblij en Kai van de Beld waren dichtbij. De grootste kans was voor Niek Riksten na een goede aanval over rechts. Eilermark scoorde wel door een prachtige goal van de linksbuiten en vlak voor rust kwam FC RDC goed weg toen de spits naast tikte in een 1 tegen 1 situatie.

Na rust een fanatieker FC RDC wat op jacht leek te gaan naar rehabilitatie. Echter een miscommunicatie achterin leverde de 2-0 van Eilermark op. Een domper die we uiteindelijk niet meer te boven kwamen, ondanks de aansluitingstreffer van Victor. Een echt slotoffensief kreeg FCRDC niet van de grond maar toch waren er kansen voor Roy Gerritsen en Ronel Antonia. Tussendoor werd er ook nog een doelpunt van Niek afgekeurd vanwege buitenspel. Lichtpuntje was het debuut van de pas zeventienjarige Miguel Patino.

Al met al een teleurstellende middag waar de jonge ploeg van FCRDC van moet leren. Volgende week de rug rechten tegen Glanerbrug is het beste advies.