CCW heeft vanmiddag goede zaken gedaan in strijd om lijfsbehoud voor ieder geval nog jaar 4e klasse. Thuis, tegen het ook echt voor de laatste kans om nacompetitie te ontlopen spelende SV Broekland, won het op een zonovergoten sportpark ‘Olde Leeuwenbarg’ in een overigens uiterst povere wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

Zoals gezegd: of het aan de weersomstandigheden of andere omstandigheden lag, is niet duidelijk maar wat CCW vanmiddag liet zien was niet wat het de laatste weken heeft laten zien. Het begin was duidelijk voor de gasten uit Broekland, die ook dicht bij de openingsgoal waren en een boogbal over doelman Jochem van Ruth tegen de paal zagen belanden. In een uiterste poging om de bal nog toucheren, knalde de doelman van CCW ook nog eens met z’n hoofd tegen de paal en moest hij zich, na in eerste instantie nog te zijn opgelapt, toch kort hierna laten vervangen door jeugd doelman Tim van Keulen, die hiermede zijn debuut in het eerste elftal maakte.

Gaandeweg de eerste helft kreeg de thuisclub wat meer vat op spel van Broekland en had het verdedigend niet veel te duchten, maar kon het aanvallend er ook niet bijster veel tegenover zetten al moet gezegd worden dat de doelman van Broekland uitstekend antwoord had op een vrije trap van Jaap Velthorst.

Zo’n vijf minuten voor de rust de eerste echte kans voor CCW: Bart Keurhorst deed eigenlijk ook alles goed, maar zag zijn inzet over de doelman alleen net aan de verkeerde kant van de paal niet binnenvallen. Toch zou CCW nog voor de rust op voorsprong komen, want in de slotseconden van de eerste helft kreeg het een toch wel makkelijk gegeven strafschop na een lichte overtreding op Ruben de Haan en het was Bart Keurhorst die feilloos binnenschoot, 1-0.

Na de rust was CCW duidelijk de partij met het meeste balbezit, kwam Broekland hoegenaamd niet meer aanvallen toe, maar door slordigheden creëerde het aanvankelijk zelf ook niet veel. Uiteindelijk bleken een paar wissels goed uit te pakken voor de thuisclub. De ingevallen Luuk de Haan wist uitstekend broer Tijn weg te sturen die op zijn beurt de goed meegekomen Isaac Kuipers bediende en deze koelbloeding de 2-0 kon binnenschuiven.

Het slotakkoord was zoals wel vaker de laatste weken weer aan aanvoerder en clubtopscoorder Bart Keurhorst: na een goede aanval wist hij in de zestien goed weg te draaien van zijn tegenstander en met een bekeken inzet de 3-0 einduitslag op het bord te zetten. Door deze overwinning en de uitslagen op de andere velden heeft de ploeg nu met nog twee wetstrijden te gaan een voorsprong van vijf punten om nacompetitie te ontlopen. Dit mag niet meer weggeven worden.

Volgende week maandag 2e Pinksterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen: op naar Deventer tegen Turkse Kracht. Een tegenstander die in theorie ook nog niet geheel veilig is, maar eigenlijk ook niet veel meer kan overkomen om ook ieder geval ook volgend seizoen in de 4e klas uit te komen. Aanvang ook deze maandag 14.00 uur.