Nog drie wedstrijden te gaan en we strijden ervoor om de nacompetitie te ontlopen. Lemelerveld, TRIAS en Overwetering zijn erop gebrand om plek 10 op de ranglijst te ontlopen. Er is ons dan ook alles aan gelegen om de drie punten mee te nemen naar Olst.

Onder prima omstandigheden beginnen we aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid is voor Eilermark. Door een te korte terugspeelbal wordt onze keeper, Jamie van der Linden (Paul Vlaskamp is i.v.m. een blessure langere tijd uitgeschakeld), in de problemen gebracht. Echter Jamie komt op tijd uit en weet erger onheil te voorkomen.

Het blijft over en weer wat af tasten en tot echte kansen leidt het vooralsnog niet. Het is Overwetering wat een eerste goede kans krijgt. De verder goed spelende Oskar Kappert komt goed door, maar heeft zijn vizier nog niet op scherp staan en mist de goal. Het blijft veel over en weer spelen op het middenveld. Eilermark heeft toch wel een licht overwicht en weet elkaar makkelijker te vinden. Overwetering heeft moeite om de bal in de ploeg te houden en is (te) onnauwkeurig in de eind pass.

Even voor rust lijkt Overwetering toch op voorsprong te komen. De goal wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. Met een 0 – 0 gelijke stand gaan we aan de koffie.

Trainer Christiaan Veltmaat laat Overwetering met een ongewijzigd elftal aan de tweede helft beginnen. Ook kort na rust is het Overwetering dat uit een goede aanval over links via Oskar Kappert de eerste kans krijgt. De voorzet is echter te scherp voor Rémon Elshof: hij komt een teenlengte te kort om de bal in de goal te werken.

Dan na een kwartier is het Eilermark wat op voorsprong komt. Via een goed uitgespeelde aanval over rechts wordt onze verdediging uitgespeeld en kijken we tegen een 1 – 0 achterstand aan.

Halverwege de tweede helft komen Querijn Roelofsma en Dirk Dunnink, Alex Olthof en Rémon Elshof vervangen. We blijven te slordig spelen de vrije man wordt niet gevonden. Met nog een kwartier te spelen komt Dennis Willemsen Bram van Bessen aflossen. Eilermark houdt toch het veldoverwicht. Dit resulteert kort voor tijd dan ook in een goed uitgespeelde aanval en de kans wordt benut. We kijken tegen een 2 – 0 achterstand aan en zijn onmachtig om het om te draaien.

Kort voor tijd komt Mike Jansen Bram de Haas vervangen en helaas moet Dennis Willemsen het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Milan Plette. Het elan ontbreekt Overwetering deze wedstrijd en de eindstand wordt dan ook 2– 0.

Gezien de uitslagen van de wedstrijden van Lemelerveld en TRIAS, staan we op de gehate tiende plek in de rangschikking. Dit zou nacompetitie betekenen. Er is ons dan ook alles aan gelegen om de resterende twee wedstrijden te winnen. Om te beginnen op tweede Pinksterdag uit de derby tegen Wijhe. En we besluiten daarna op 26 mei met een thuiswedstrijd tegen TRIAS.

Bij deze de uitnodiging om deze wedstrijden als supporter aanwezig te zijn om onze mannen massaal te steunen, ze verdienen het!