Na winst tegen Winterswijk kon Sportclub Deventer naar plek 3 stijgen met een overwinning op EGVV.

De wedstrijd begon en het was al gelijk duidelijk wie de bovenliggende partij was. De club uit Deventer domineerde met balbezit, maar kwam niet tot echt grote kansen. Murat Özdemir schoot na een half uur een vrije trap op de lat en verder was het Nils Hekkert die vanuit een onmogelijke hoek de bal loeihard tegen de paal schoot. Na een aantal kansen bleef het dus bij 0-0 tot de rust.

Sportclub Deventer kwam de tweede helft sterk uit de kleedkamer. Het tempo bleek te hoog voor EGVV want na 2 minuten in de tweede helft was het raak. Murat Özdemir schoot de bal hard en strak in de bovenhoek. Een dik kwartier later was het weer Murat Özdemir die de bal er prima inschoot na een voorzet van Tijn Vegelin. EGVV scoorde vervolgens al de aansluitingstreffer uit een snelle counter.

In de 75e minuut scoorde Murat Ödzemir uit de kluts zijn 3e en maakte zijn hattrick compleet. Het geloof zakte steeds meer weg bij EGVV en Sportclub creëerde meer kansen. Even later stuurde Roan Koekkoek Tijn Vegelin diep door het midden van het veld die de 1 op 1 situatie rustig in de hoek afmaakte.

Een verdiende overwinning voor Sportclub Deventer. Volgende week staat GFC op het programma, dat dit weekend knap een punt pakte bij koploper Blauw Wit ‘66.