Na het teleurstellende en onterechte verlies tegen Warnsveldse Boys en het gelijkspel tegen Colmschate, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Vaassen op het programma. Om aansluiting te vinden bij de brede middenmoot, moet er vandaag gewonnen worden. De eerste kans is na een paar minuten voor Davey Mooren, maar zijn schot belandt in het zijnet. Daarna golft het spel op en weer en komt de technisch vaardige ploeg uit Vaassen er ook een aantal keer gevaarlijk door, maar is dan slordig in de eindpass. De 0-0 ruststand is dan ook een logische.

Diepenveen past in de rust het systeem aan, brengt Stan Brouwer voor de geblesseerde Mooren en rechtsback Marcel Bijker schuift door naar de rechtsbuiten positie. Het eerste kwartier is er duidelijk een overwicht voor de geelzwarten, maar net zoals de voorbije weken wordt het net maar moeizaam gevonden. Na twintig minuten een uitval van Vaassen waarbij op een volledig ongevaarlijke plek een overtreding wordt begaan en de prima fluitende arbiter uit Eerbeek niets anders rest dan de bal op de stip te leggen. De niet al te best ingeschoten strafschop is een prooi voor doelman Witteveen.

Diepenveen schrikt wakker en komt een paar minuten later op voorsprong. Bijker is op de brommer de 2de helft en zijn uithaal slaat als een granaat hoog tegen het net achter de kansloze Vaassen keeper. Een fantastische treffer. Blanken en Willemsen verlaten het veld en De Rooij en de debuterende Tycho Rouwenhorst komen in hun plaats om de ploeg van fris bloed te voorzien. De kansen blijven toenemen, maar helaas staat de paal drie keer een doelpunt in de weg en haalt de Vaassen doelman er een paar fantastische ballen uit.

Uiteindelijk weet Justin Boswinkel met een strakke voorzet wederom Bijker te bereiken die z’n tweede treffer van de middag laat aantekenen. De wedstrijd is hiermee gespeeld. Een paar minuten voor tijd mag Rens Klein Hofmeijer ook z’n debuut maken in het 1e. Beide debutanten lieten zien over het nodige lef te beschikken.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen AZC Zutphen.