CCW heeft vanmiddag de goede competitiestart van vorige week geen vervolg kunnen geven en leed een 2-1 nederlaag in en tegen SV Zwolle. En dit mag de ploeg zichzelf echt aanrekenen.

CCW begon, op het tweede veld van SV Zwolle omdat het het kunstgras hoofdveld niet meer durft te gebruiken vanwege vele zware blessures die erop plaats vinden, nog wel redelijk goed. De eerste helft had het echt het betere van het spel, maar kwam maar zelden echt gevaarlijk voor het doel van Zwolle. En als ze er dan kwamen was het te onzorgvuldig om dit te verzilveren. In de 35e minuut kwam de ploeg toch verdiend op voorsprong, toen Bart Keurhorst de buitenspelval omzeilde en zeer beheerst de 0-1 aantekende.

Zwolle kwam daarentegen hoegenaamd niet voor het doel van CCW, maar kwam toch twee minuten voor rust met een cruciaal doelpunt op gelijke hoogte. Een lange bal over de verdediging werd verkeerd ingeschat en de bal rolde tergend langzaam naar het doel/in het doel. Het was voor iedereen onduidelijk of de bal al dan niet de doellijn had gepasseerd en na miscommunicatie tussen grens- en scheidsrechter beoordeelde de laatste dat de bal wel achter de lijn geweest zou zijn geweest en ging CCW met een zuur gevoel de rust in.

Na de rust kwam met name Zwolle wat energieker voor de dag en zakte het spelpeil van CCW, ondanks meer balbezit, naar een bedenkelijk niveau. Veel te gehaast ging de ploeg op zoek naar de zege. Met name aanvallend werd het zeer matig en werd er hoegenaamd niet meer gecreëerd, op één inzet van de ingevallen Jaap Velthorst na. Zijn inzet werd met kunst- en vliegwerk en met gevaar voor eigen leven voorkomen door een speler van SV Zwolle.

En zoals het dan zo vaak gaat, kreeg het in laatste minuut de deksel op de neus toen een inzet van bijna op de achterlijn op curieuze wijze over doelman Jose Anthonio Schrijver via de binnenkant paal binnen viel en de druiven voor CCW wel erg zuur waren.

Volgende week kans op revanche, thuis tegen Wissel, aanvang 14.00 uur.