Zaterdagmiddag verloor FC RDC wederom, in Vierhouten werd een smadelijke 7-1 nederlaag geleden. Weliswaar geflatteerd, maar wel in eigen hand geholpen door alweer een rode prent.

Voor het derde duel op rij werd een rode kaart de ploeg van Jacob Ensing fataal. Zijn elftal startte dominant op het spekgladde hybride veld op de Veluwe. Maar al voor men vuist kon maken moest Martin Kok geblesseerd het strijdtoneel verlaten. De geblesseerde linksbuiten zat nog niet of hij moest al ruimte maken voor een extra speler in de dug out.

Doelman Carst Winter was te laat tegenover een doorgebroken speler en moest het veld ruimen na een kwartier wedstrijd. Maar met tien man bleef de Deventer formatie dominant bij Vierhouten’82. Het eerste werk voor invaller doelman Guido Kelly was het pakken van de vrije trap, aansluitend counterde FC RDC bijna de 0-1 binnen, echter werd het wippertje van Rob Riksten net voldoende door de doelman getoucheerd.

Mehmet Kisa draaide na 20 minuten zijn tegenstander dol en wipte de bal naar de tweede paal waar Jorrit Draaijer zijn kopbal van de lijn gehaald zag worden. Halverwege de tweede helft weer een goede steekbal van spelmaker Kisa, echter had spits Luuk Helms het vizier niet op scherp met een mooie volley. Na een half uur spelen probeerde de jonge centrumspits het nogmaals na een goede aanval over rechts, echter zag Helms zijn inzet voorlangs scheren.

Beeld uit duel Vierhouten'82 vs. FC RDC
Beeld uit duel Vierhouten’82 vs. FC RDC

De aloude voetbalwet treed dan in werking. Na 33 minuten kwam de thuisploeg voor het eerst echt voor de goal, en het was ook direct raak. De rechtsbuiten genoot van zijn ruimte, kapte naar binnen en liet de 18-jarige doelman Kelly kansloos. Even voor de thee toonde Vierhouten ’82 zich wel heel efficiënt door ook hun tweede kans om te buigen tot een treffer nadat hun doelman de bal wild naar voren joeg. De spits bleef koelbloedig waardoor trainer Ensing zijn gelederen flink moest oppeppen voor het tweede deel.

Die tweede helft startte dramatisch voor FC RDC dat twee treffers binnen vijf minuten incasseerde waardoor de wedstrijd volledig over was. Een zwaar geflatteerde, maar wel realistische, achterstand wat de wedstrijd weinig goeds deed. Terwijl de ene na de andere speler weggleed door de dramatische toestand van het veld, hielden de gastheren het beste het hoofd koel. Bekwaam speelden zij de overtal situatie uit.

Halverwege de tweede helft stond het zelfs 5-0, terwijl FC RDC niet meer voor de goal gevaarlijk kon worden. Na 25 minuten was er een illustratief moment voor het doel van de povere sluitpost van Vierhouten ’82. Een mooie corner van Jorrit Draaijer kon vrijstaand binnen gekopt worden door Kisa, echter kopte de spelmaker recht op de keeper. Die grabbelde flink waarna Helms af kon ronden, echter kreeg hij het speeltuig niet over de doelman die liggend op de grond de bal terugvond in zijn handschoenen.

Als een warm mes door de boter gleed Vierhouten ’82 nog tweemaal door de Deventer defensie waarna de 18 jarige Kai van den Beld zijn debuut kon opluisteren met een treffer. De 18 jarige speelde onbevangen in de tweede helft en stond op zijn plek toen de aanval via Riksten en Helms bij hem uitkwam voor het doel. Met de geflatteerde 7-1 moeten trainer Ensing en zijn team de wonden likken. Want met vier nederlagen op rij en 18 tegentreffers is FC RDC afgezakt naar een 11e plek op de ranglijst.

Vorig artikelMatchTalk: Telstar – Go Ahead Eagles