Go Ahead Eagles is de top 5 van de eerste divisie binnen gekropen door een 0-2 overwinning in Velsen tegen Telstar. Na vier overwinningen van de jeugdteams maakt het team van Jack de Gier daarmee het weekend voor Go Ahead Eagles perfect.

In de eerste helft leek het er trouwens niet direct op dat het een perfect weekend zou worden. Telstar had het initiatief in de openingsfase maar kwam niet verder dan een harde volley van Mc Guane. Verhulst stond echter op zijn post om het schot te keren.

De bezoekers kregen voor de pauze twee behoorlijke kansen. Allereerst mikte Richard van der Venne naast, na een mislukt schot van Brito. Vlak voor de pauze kreeg Martijn Berden de beste kans namens Go Ahead Eagles. Zijn poging werd echter gestopt door doelman Swolfs.

Met twee wissels liet trainer Jack de Gier merken dat hij niet tevreden was over het aanvalsspel van zijn ploeg. Edqvist verving Navratil terwijl Rabillard de ongelukkig spelende Ngombo verving.

Het begin van de tweede helft was voor de formatie uit Deventer. En die sterke fase werd gesteund door een kopbal die doel trof. Elmo Lieftink was de gevierde man na een perfect aangesneden hoekschop van Maël Corboz.

Even leek Go Ahead Eagles over Telstar heen te lopen. Via Mertens, Rabillard en Corboz kreeg het kansen op een tweede treffer. Die treffer viel pas in de slotseconde van de extra tijd toen Julius Bliek een voorzet van Edqvist tegen de touwen liep.

De 0-2 zege van Go Ahead Eagles is verdiend. Want de aanvallende impulsen van Andries Jonker bracht de formatie van Jack de Gier nimmer aan het wankelen. Een perfect weekend dus voor de hele club waarbij de vier jeugdteams en het paradepaardje allen wisten te winnen.