Aankomende zondag gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij Telstar. Met een nagenoeg fitte selectie reist de ploeg van Jack de Gier af naar Velsen. Joran Willemstein blikt vooruit!

GO AHEAD EAGLES

Na de wedstrijd tegen FC Dordrecht staat er maar één vraagstuk open: wie staat er in de spits? Maecky Ngombo maakte het, niet voor het eerst dit seizoen, niet waar. Antoine Rabillard was door menigen al afgeschreven, maar na een hattrick in het beloftenelftal en een goal tegen Dordt, klopt hij weer hard aan de deur. Trainer Jack de Gier heeft al vaker laten zien dat hij vasthoudt aan een winnend elftal. Verwacht wordt dan ook dat Ngombo in de basis start en de Fransman andermaal mag plaatsnemen op de bank. 

Foto: Henny Meyerink


Ngombo had vorige week last aan zijn bilspier, terwijl Alexander Bannink last van zijn rug had. Die zorgen lijken allemaal over te zijn, waardoor met een nagenoeg fitte selectie geprobeerd gaat worden om voor de twaalfde keer op rij ongeslagen te blijven.


Verwachte opstelling: Verhulst – Mertens – Beukema – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Návratil – Van der Venne – Berden – Ngombo 
Afwezig: Wout Droste (kruisband), Donny van Iperen (knie)

Foto: Pim Nauta / Go Ahead Eagles-Jong Ajax Amsterdam 20-09-2019

TELSTAR

Waar iedereen in Deventer het erover heeft dat Go Ahead Eagles al elf duels ongeslagen is, gaat het in Velsen en IJmuiden over het feit dat zij toch ook al zes duels ongeslagen zijn. De tweede ronde in de beker werd bereikt, terwijl de vijf competitiewedstrijden elf punten hebben opgeleverd. Daarvoor presteerde het team van trainer Andries Jonker maar matig, al werd er wel gewonnen van NEC en bij Den Bosch. Telstar staat twee plekken onder Kowet (tiende) en heeft maar één puntje minder.


Bij Telstar staat er een spits die wij allemaal nog wel kennen. Glynor Plet speelde in het seizoen 2014/2015 een halfjaartje voor Go Ahead Eagles. In de vijftien wedstrijden die hij speelde, wist hij maar één goal te maken. Hij kon de Deventenaren niet in de Eredivisie houden. Dit seizoen heeft hij er tot zover vier in liggen, maar is het een andere spits die de aandacht trekt. Vorig jaar speelde hij nog in de derde divisie, dit jaar speelt Reda Kharchouch de sterren van de hemel. Acht goals en twee assists maakte hij voor ‘De Witte Leeuwen’.
Afwezig: Benaissa Benamar (hand), Charlie Gilmour (knie), Senne Lynen (middenvoetsbeentje).


De wedstrijd zal gefloten worden door Sander van der Eijk.

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)