Afgelopen week wist Sportclub Deventer overtuigend te winnen van Helios met 6-3. Roan Koekkoek van Sportclub Deventer had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van zijn team. Hierdoor is hij deze week de Speler van de Week.

“Als je tegen Helios twee doelpunten mag maken, is dat altijd mooi,” begint Roan. “Helios is toch een favoriet voor de titel en met hun goede team is het een goede prestatie van ons dat we daarvan weten te winnen.” Ondanks het feit dat Sportclub Deventer twee keer op achterstand kwam, maakte Roan zich geen zorgen. “Ik voelde gewoon dat we een prima wedstrijd speelden en dat er meer inzat. Het is wel een opluchting dat uiteindelijk in de tweede helft wij de wedstrijd ook weten te winnen.”

Bij de wedstrijd tegen de stadsgenoot was er ook publiek bij. “De hele kant van de kantine stond vol, dus ik denk dat er wel honderd man aanwezig was. Dat maakt de wedstrijd en de spanning natuurlijk ook wat groter, maar dat is alleen maar mooi.”

Verwachtingen
Over het meedoen om de titel wil Roan het nog niet hebben. “Na twee wedstrijden kan je nog niet veel zeggen. We moeten gewoon elke wedstrijd alles geven en dan op de helft van de competitie kunnen we past echt kijken waar we staan en wat er haalbaar is.”

EGVV
Volgende week speelt Sportclub Deventer tegen hekkensluiter EGVV. “We moeten ze niet onderschatten, maar als wij gewoon ons spel kunnen spelen, moeten we daar wel overtuigend kunnen winnen,” aldus Roan.

Vorig artikelVACATURE: Hoofdtrainer SV Turkse Kracht
Volgend artikelHelios verliest van Sportclub Deventer in Deventer derby
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.