Ook al scoorde uitblinker aan Helios kant Jarmo van ‘t Hof drie keer, toch ging Helios met een 6-3 nederlaag van het veld. Achteraf gezien, ondanks diverse mogelijkheden en een onzekere scheidsrechter, een terechte uitslag.

Helios startte sterk. In de 6de minuut brak Iljen Bruinsma op rechts door en zijn voorzet werd door Jarmo van ‘t Hof mooi afgewerkt. 0-1. Een hoopvol begin! Sportclub Deventer liet zich niet van de wijs brengen en twee minuten later scoorde Murat Ozdimir de gelijkmaker 1-1. Beide kanten hielden elkaar goed in evenwicht en was het Glenn Alberts die op rechts doorbrak, maar de keeper van Spc. Deventer voorkwam dat Helios opnieuw op voorsprong kwam.

Spelbeeld Sportclub Deventer – SV Helios. Foto: Jan Hollander

Even later kreeg Helios een corner nadat een inzet van Mike Gerritsen net over de lat werd getikt door de keeper. De daaropvolgende corner van Zandvliet kwam tegen de paal. Een minuut later was er alweer een corner voor Helios, die meedogenloos hard werd ingekopt door Jarmo van ‘t Hof: 1-2. Sportclub legde zich hier niet bij neer en probeerde voor rust de stand gelijk te trekken, maar tot de rust weet de verdediging van Helios dat nog te voorkomen.

Na rust trok Sportclub Deventer fel van leer en in de 52ste minuut was het Roan Koekkoek die slecht verdedigen direct afstrafte 2-2. Spc. Deventer voerde de druk op en kreeg een penalty die door Seb Moody werd afgewerkt 3-2. Even later was het weer Helios dat, door de ingevallen Beekman, op rechts doorbrak en zijn voorzet werd mooi afgewerkt door Jarmo. Echter had de grensrechter bij het aannemen van de bal door Beekman hands geconstateerd? De scheidsrechter had niets gezien, maar keurde, na beraad met de grens, het doelpunt af. Ongeloof alom.

Toch werd het weer gelijk in de 71ste minuut: Jarmo werd naar beneden getrokken binnen de 16 en bracht via een penalty de stand op gelijke hoogte (3-3). Daarna ging het snel. Sportclub Deventer brak door, de grensrechter van Helios constateerde buitenspel, maar dit keer nam de scheidsrechter dit niet over en werd het in de 80ste minuut 4-3 door Roan Koekkoek. Helios ging nog voor de gelijkmaker, maar kreeg, door goed counterwerk van Sportclub Deventer, er nog twee om de oren door respectievelijk Tijn Vegelin en Tsegay Haile.

Eindstand 6-3. A.s. Zaterdag kan Helios zich weer revancheren tegen de de Koninklijke U.D.