Wat gebeurde er weer veel dit weekend: enorme uitslagen, monsterscores eigenlijk! Sallandia, ABS en Turkse Kracht scoorden er driftig op los, Colmschate pakte zijn eerste overwinning en DAVO zijn eerste punt. Kortom je hebt weer genoeg leesvoer!

ZATERDAG 26 OKTOBER

Vierde klasse:

FC RDC begon goed aan het duel bij EFC ’58. In Ermelo kreeg de uitploeg in het eerste halfuur de beste kansen. Daarna verloren de Deventenaren plots het overwicht. Vier defensieve fouten zorgde in het halfuur daarna voor een 4-0 achterstand. Toen EFC vervolgens ook nog goed ging voetballen, maakten ze er nog twee meer bij. Met een pijnlijk 6-0 verlies, zakte FC RDC naar de tiende plek.

ZONDAG 27 OKTOBER

Tweede klasse:

WSV en Schalkhaar konden in de eerste helft geen potten breken. In de tweede helft kwam de wedstrijd wat losser en langzamerhand kwamen er kansjes. Tegen de verhouding in kwam WSV in de voorlaatste minuut op voorsprong; de spits kon de bal binnen werken en kwam tegelijkertijd in botsing met keeper Jesse Klopman. De spits van WSV liep hierbij een beenbreuk op en een ambulance moest erbij komen. De twee teams speelden op het veld ernaast de blessuretijd uit en daarin wist Schalkhaar de verdiende gelijkmaker te maken. Michiel Hullegie kopte de bal binnen uit een voorzet van Jip Ellenbroek. Schalkhaar zakt, ondanks het behaalde punt, naar de twaalfde plek.

Derde klasse:

De wedstrijd in de top van de competitie tussen AZC en Helios stond vooral in het teken van strijd en hard werken. AZC kreeg de beste kansen in de eerste helft en dat resulteerde vlak voor rust in twee doelpunten. Vlak na rust had Djeremy Waslander dé kans op de aansluitingstreffer, zijn kopbal ging rakelings over. Helios ging vol op de aanval, maar AZC was dodelijk in de counters. De voorsprong werd verdubbeld en zo leed Helios een 4-0 nederlaag. De eerste nederlaag van het seizoen zorgt voor een daling naar de derde plek.

De derby tussen Diepenveen en Turkse Kracht liep niet zoals de dorpelingen gehoopt hadden. Dankzij een benutte strafschop van Can Bayraktar wist Turkse Kracht op voorsprong te komen in de eerste helft. Vlak voor rust kwam Diepenveen met een man minder te staan en was het in de tweede helft vooral overleven. Een kwartier lang ging dit goed. Daarna liep de score wel heel erg op en eindigde de wedstrijd in 1-7 (!). Can Bayraktar maakte zijn tweede, Ertugrul Kurtulus en Bunjamin Ozkok wisten er ook twee te maken. Diepenveen blijft wel op de zevende plek staan, Turkse Kracht stijgt naar de achtste plek.

Al na zeven minuten was de eindstand bereikt bij het duel tussen Sportclub Brummen en Activia. In eerste instantie kwam de ploeg uit Twello op achterstand. Vier minuten later wist Bart Wippert in een één-tegen-eén situatie de bal langs de keeper te krijgen. In het vervolg van de wedstrijd was het Brummen die de beste kansen kreeg en mocht Activia de lat en keeper Locht bedanken voor het voorkomen van de vierde nederlaag op rij. Activia zakt een plekje en staat nu elfde.

Colmschate heeft eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen bereikt. Aaron Mabrouki kopte de bal binnen en zorgde voor een verdiende voorsprong op bezoek bij SV Vaassen. Tegen de verhouding in kwam Vaassen op gelijke hoogte. Vlak voor rust maakte Vaassen een defensieve flater en dat zorgde ervoor dat Jard Kamperman Leferink de 1-2 op het scorebord zette. Grote kansen voor beide ploegen volgde in het tweede gedeelte van de wedstrijd. In de blessuretijd wist Colmschate eindelijk de wedstrijd te beslissen; de keeper van Vaassen stond ver voor het goal en spits Jarmo van ‘t Hof schoot de bal vanaf de middenlijn in het goal. Colmschate stijgt naar de negende plek.

Vierde klasse F:

Orderbos was in het eerste halfuur de betere ploeg in Deventer, op bezoek bij De Gazelle. Door een tactische omzetting nam de thuisploeg het heft in handen en dit zorgde ervoor dat Thomas Udding zijn ploeg op voorsprong bracht. Nog voor rust zorgde een blunder achterin voor de gelijkmaker. De Gazelle speelde beter en creëerde meer kansen in de tweede helft. Uiteindelijk was het de lange Niels Rijnders die de winnende goal binnen kopte uit een vrije trap van Justin Bootsveld. Dankzij deze overwinning stijgt De Gazelle naar de derde plek.

De wedstrijd tussen Beekbergen en Sportclub Deventer was er eentje tussen twee clubs uit de onderste regionen. De ploeg uit Deventer was de enige van de twee die ook daadwerkelijk wou voetballen. Toch kwam Beekbergen op voorsprong; de bal werd niet goed uitverdedigd en hiervan werd direct geprofiteerd. Nog voor rust rechtte Sportclub haar rug en via goals van Tijn Vegelin en Mohamed Ghoudane werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Na rust resulteerde één van de vele lange ballen in de 2-2. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en dat betekent dat Sportclub haar eerste punt van het seizoen pakte. Het blijft wel op de twaalfde plek staan.

Vierde klasse G:

ABS wist bij laagvlieger Hoonhorst ook haar zesde wedstrijd om te zetten in een overwinning. Bij rust stond het al 0-5! Jasper Broekhuis wist twee keer te scoren. Na rust liep de score op tot 1-8. Paul Roetert werd de topscorer van de dag en wist er drie te maken. De ploeg uit Bathmen blijft koploper staan, al hijgt Holten in de nek. Die ploeg heeft ook alles nog gewonnen, maar heeft een duel minder gespeeld.

Lettele keerde na de uitwedstrijd in en tegen Heeten zonder punten naar huis. Bij rust stond het al 2-0 achter. Tien minuten na rust bracht Jesse Oosterwijk de spanning terug in de wedstrijd. Toch wist Heeten haar voorsprong uit te breiden nasr twee doelpunten verschil. Lettele verliest voor de tweede keer op rij en zakt naar de vijfde plek.

DAVO heeft afgelopen zondag eindelijk haar eerste punt binnen gesleept. Tegen Haarle speelde het met 1-1 gelijk. Ondanks een karrenvracht aan blessures, speelde DAVO een puike pot. Genoeg kansen werden er gecreëerd, maar pas in de tweede helft zette Gerrit Amelink de thuisploeg op voorsprong. Vlak hierna raakte Haarle de paal. DAVO besliste de wedstrijd niet, waarna Haarle zo’n tien minuten voor het eind langszij kwam. De wedstrijd eindigde in 1-1 en DAVO blijft twaalfde staan.

Vijfde klasse:

De derby tussen koploper Sallandia en hekkensluiter Go Ahead is nooit spannend geweest. Binnen de minuut wist aanvoerder Marco van Meeteren de thuisploeg op voorsprong te koppen. Nog geen halfuur later had Van Meeteren een onvervalste hattrick gemaakt. Zijn lust naar doelpunten lijkt nooit gestild, gezien zijn vierde treffer in de tweede helft. Rick Wolvenne scoorde er ook drie en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 9-0! Sallandia blijft winnen en heeft nu ook een gaatje geslagen ten aanzien van nummer twee Raalte, dat gelijk speelde.

IJsselstreek was de ploeg die gelijkspeelde in en tegen Raalte. De ploeg uit Deventer was de hele wedstrijd de betere, maar kwam door persoonlijke fouten wel op een 2-0 achterstand. Toen stond Adem Kocak op; hij scoorde een prachtige vrije trap en verzilverde twee penalty’s. Met een 2-3 voorsprong leek er langs niks aan de hand, totdat Raalte in extremis de gelijkmaker maakte. Vervolgens kreeg IJsselstreek-coach Mitchel de Groot nog een rode kaart. IJsselstreek blijft derde staan.

De eerste vier duels van dit seizoen behaalde Koninklijke UD nog tien punten. Afgelopen zondag verloor het haar tweede duel op rij. Het duel tegen Emst was er één tussen twee subtoppers. Kon. UD kreeg op slag van rust haar tweede tegentreffer om de oren en dit bleek de doodsteek te zijn. Vlak voor tijd wist Emst nog haar derde treffer te maken. Koninklijke UD zakt naar de zesde plek.