Davo heeft het eerste punt van de competitie binnen. Tegen Haarle werd een meer dan verdiend 1-1 gelijkspel behaald. Het begint een eentonig verhaal te worden, maar de waslijst van blessures kent geen eind.

Doelman Gregor Campo liep in de wedstrijd van vorige week een hersenschudding op en Onnie Ngoetra haakte af in de warming up. De teller staat op 7 potentiële basisspelers die ontbraken. Maar het team wat tegen Haarle speelde toonde een ongekende inzet om een goed resultaat te behalen. Stand-in doelman Zoran van der Leije toonde zich een zeer waardig vervanger. En ook Wesley Bronswijk op het middenveld toonde een ongelooflijke inzet.

Na 8 minuten de eerste kans voor Davo. Een vrije trap van Mitchell Pinkster werd gekeerd, waarna Ronald Boudewijnse in de rebound net te kort kwam. Na ruim 20 minuten spelen een prima aanval van Davo, waaruit de vandaag zeer rappe Nino Zeilstra net niet wist te scoren. De eerste echte kans voor de bezoekers was na 30 minuten; hun inzet ging net naast. Even daarna een botsing tussen de Haarle doelman en Nino Zeilstra, maar de arbiter zag er geen overtreding in. Kort voor rust nog een kans voor Haarle, maar hun inzet werd tot corner verwerkt.

Na de rust direct al een uitstekende redding van Zoran van der Leije na een kopbal van Haarle. In de 53e minuut kwam Davo op voorsprong. Uit een corner schoot Gerrit Amelink raak, 1-0. Een minuut later had Davo mazzel na een schot tegen de binnenkant paal van Haarle. Vervolgens een 2-tal goede mogelijkheden voor Davo. In de 67e minuut kwam Nino Zeilstra op de Haarle doelman af, maar zonder succes. Evenzo 10 minuten later een soortgelijke kans voor Jesper van den Berg. In de 82e minuut kwam Haarle toch nog langszij, 1-1. De bezoekers gingen nog op jacht naar de zege, wat weer ruimte voor Davo opleverde. Gescoord werd er niet meer en zo kon Davo eindelijk het eerste punt bijschrijven. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen de verrassende promovendus SDOL. Daarna is Davo 2 weken vrij. Hopelijk is dan de ziekenboeg zo goed als leeg.