In een stralende lentezon ontving Sportclub Deventer tegenstander Harfsen. In de voorgaande ontmoetingen was er volop spektakel, zou dat nu weer gebeuren?

Sportclub begon de wedstrijd niet scherp en kreeg in de eerste minuut al de eerste goal tegen door een bal die van richting veranderd werd. Na wat kansen aan beide kanten kwam Harfsen ongeveer een half uur later ook op 0-2. Hier was sportclub wederom niet heel scherp in het meeverdedigen vanuit het middenveld.

Sportclub maakte snel de aansluitingstreffer door Roan Koekkoek en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten: Tijn Vegelin schoof de bal rustig in de hoek. 4 Minuten na de 0-2 was het dus alweer gelijk. Vlak voor rust maakte Sportclub er ook nog eens 3-2 van door Murat Özdemir, die na een afstandsschot van Calvin Jongsma de rebound afmaakte.

Prima ruststand dus voor de thuisploeg. Er zat weer meer pit en beleving in dan in de afgelopen wedstrijden. Nu zaak om de voorsprong vast te houden.

In de tweede helft begon de thuisploeg niet scherp en viel de 3-3 al snel, nadat een afvallende bal na een hoekschop ook van richting veranderd werd. Eigen doelpunt. Harfsen werd gevaarlijker en kreeg een strafschop nadat de aanvaller werd gevloerd door de keeper. Nelson Lammertink zat in de goeie hoek, maar de bal ging er toch in: 3-4 voor Harfsen.

Direct na de aftrap werd de thuisploeg gevaarlijker met een aantal kansen. In de 71ste minuut was het raak voor Roan Koekkoek en maakte hij zijn 2e doelpunt. Dit gaf Deventer vertrouwen en zo kwam ook de 5-4, weer Tijn Vegelin die op de doellijn een voorzet binnentikte. Zelfs na de 5-4 bleef Sportclub strijdvaardig, maar slordig. De opbouw in de verdediging ging niet goed: Stan Berends speelde de bal naar de tegenstander die deze fout direct afstrafte en het stond weer gelijk na 78 minuten spelen.

Even later speelt ditmaal de aanvoerder van Sportclub Deventer een verkeerde bal in de opbouw en ook deze fout wordt direct afgestraft waardoor Harfsen opeens weer de wedstrijd leidt. Inmiddels is de stand 5-6 voor de uitspelende partij. Maar dit duurt niet lang, want Roan Koekkoek maakt wederom de gelijkmaker in de 87ste minuut.

Harfsen kreeg in de 90ste minuut een makkelijke vrije trap die keeper Nelson Lammertink door zijn handen liet glippen. Sportclub Deventer was niet meer bij machte om zich nogmaals op te richten en zo eindigde het spektakelstuk in 6-7. Een puntje was zeker verdiend geweest, maar Harfsen gaf zelf al aan dat het momenteel het geluk wat mee heeft.

Voor de supporters een vermakelijke wedstrijd met veel doelpunten en ook heel veel fouten van beide teams.