Vandaag moeten we het opnemen tegen Be Quick Zutphen dat vorig jaar uit de 2e klasse is gedegradeerd. Het is altijd afwachten wat een degradatie met een tegenstander doet, want vaak vinden er vele wisselingen binnen de selectie plaats.

Toch is het niveauverschil vanaf het begin groot. Be Quick probeert aan de linkerkant een mannetje vrij te krijgen en dat lukt ze meermaals. In de 2e minuut moet Leroy al redding brengen na een aanval over links. Even later is er weer een aanval over links en gaat de bal rakelings naast de goal. De eerste aanval over rechts (8e minuut) levert de 0-1 op. Een voorzet wordt niet goed weggewerkt en via de kluts belandt de bal voor de voeten van de tegenstander.

Koninklijke UD - Be Quick Zutphen | foto: Han Balk
Koninklijke UD – Be Quick Zutphen | foto: Han Balk

Na de goal komen wij met onze eerste mogelijkheid. Daan geeft de bal mee aan Dylan die hem breed legt op Joep, maar zijn bal gaat naast. Kort daarna hebben wij dom balverlies en krijgen de bezoekers een megakans, de bal gaat echter naast. In de 24e minuut valt de 0-2. Wij verliezen 2 duels in de eigen 16-meter en een breedtebal zorgt voor een makkelijke intikker. Vanaf dat moment valt de wedstrijd stil. Net voor rust krijgen de bezoekers nog een grote kans als een actie over rechts, gevolgd door een steekbal, de linksbuiten helemaal vrij staat voor Leroy, maar het schot gaat via de buitenkant voet net naast.

Trainer Dominique Dimitrovic was bijzonder ontevreden over de eerste helft. In de rust geeft hij aan dat het middenveld totaal geen lijn had, waardoor er grote gaten vallen. Het gevolg was dat er in de rust een dubbele wissel plaatsvond en de formatie werd aangepast voor de 2e helft.

Koninklijke UD - Be Quick Zutphen | foto: Han Balk
Koninklijke UD – Be Quick Zutphen | foto: Han Balk

In de tweede helft hadden wij de controle weer terug. Toch gebeurt er nauwelijks iets wat het noemen waard is. Milo heeft een afstandsschot, Daan een goede steekbal en Max krijgt een schotkans. De tegenstander speelt zonder enige passie en de nummer 6 van de tegenstander “Anil” valt meermaals op met negatief gedrag. In de 84e minuut valt de beslissing als zij ruimte krijgen en 2 spelers van ons net te kort komen voor de aanvaller van hen. In de blessuretijd moet Leroy nog redding brengen, maar een grotere nederlaag blijft ons bespaard.

Na afloop kwam Dominique Dimitrovic voor de camera van Deventer Sport-TV: “Ik baal gewoon van onze eerste helft, waar wij de laatste weken telkens een stapje hebben gezet, hebben we dat vandaag nagelaten. In de tweede helft stond de organisatie iets beter. Al speelden we de tweede helft tegen een heel slecht Be Quick. Ik ben blij dat de 2 wedstrijden tegen derdeklassers er nu opzitten. Komende donderdag mogen we ons meten met een tegenstander uit de competitie en dat zal onze laatste wedstrijd zijn richting de eerste competitiewedstrijd op 24 september wanneer we klaar moeten zijn voor EGVV.”

Bronclubcorrespondent Koninklijke UD
Vorig artikelDVV Go-Ahead verliest de Derby
Volgend artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 37