Hobbelig, kuilen en een kapotte grasmaaier. Géén goede ingrediënten voor een mooi voetbalveld. Er stonden twee ploegen op het veld en een bal ging heen en weer, maar gevoetbald worden kon er niet. De wedstrijd, die nooit een wedstrijd had kunnen worden, eindigde zoals hij begon: 0-0.

Beide ploegen stonden al klaar om het veld op te komen, maar de scheidsrechter had allesbehalve haast. Helaas speelde hij deze wedstrijd een grote rol door verkeerde beslissingen te maken. Voor Colmschate waren de eerste minuten nodig om uit te vinden hoe er op dit veld gespeeld kon worden. De spelers waren drukker met het controleren van de bal dan dat er écht over voetbal nagedacht kon worden.

ABS gaf Colmschate hier ook alle ruimte voor, daar de thuisploeg niet van plan was om druk te gaan zetten. Toch wordt Noah Patty in de 17e minuut één op één met de keeper van ABS gezet, maar hij verzuimt te scoren. Verder gebeurt er in de eerste helft vrij weinig en zijn de wegspringende ballen de hoogtepunten van de eerste helft.

In de tweede helft begint Colmschate direct met een goede combinatie tussen Dean ter Stege, Cali Daniel en Noah Patty. Laatstgenoemde ziet zijn schot gepakt worden door de keeper. Een paar minuten later vindt Jard Kamperman Leferink een gaatje in de verdediging en stoomt op de keeper af. Hierbij wordt hij onderuitgehaald en denkt iedereen aan een vrij trap en een rode kaart voor de verdediger van ABS. Tot verbazing van iedereen floot de scheidsrechter niet eens en liet gewoon doorgaan. In de 57e minuut gaat Cali Daniel de diepte in en weet de bal goed terug te leggen op de inkomende Lars Kamperman Leferink. Zijn schot gaat net naast het doel.

ABS speelt ‘goed geluk voetbal’ met lange ballen naar voren en hopen dat deze goed vallen. Hierbij moet gezegd worden dat een ander spel op dit veld ook niet mogelijk is. ABS creëert hiermee wel haar kansen, maar test doelman Yoël Finke niet.

In de 70e minuut speelt de scheidsrechter wederom een negatieve hoofdrol door een overduidelijke handsbal van ABS in het zestienmetergebied niet te zien. Helaas was de leidsman met hele andere zaken bezig deze middag en wist hij zelfs trainer Raymond Locht een gele kaart te geven toen hij aangaf dat een Colmschate-speler geblesseerd op de grond lag en vroeg of de verzorging het veld in mocht.

Colmschate blijft het proberen, maar het lukt niet. Het neemt meer risico’s en daar lijkt ABS van te gaan profiteren. Door een fout in de opbouw gaan er twee ABS spelers op het doel van Colmschate af. Zij wilden het keurig samen uitspelen, maar de breedtepass wordt door het veld zó van richting veranderd, dat de bal bij doelman Finke uitkomt.

In de laatste minuut tracht Lars Kamperman Leferink nog een goede voorzet af te leveren, maar de bal springt wederom raar op waardoor hij van richting verandert. Even leek het veld dan eindelijk een keertje mee te helpen waarbij het leek dat de voorzet over de doelman in de goal zou belanden, maar helaas gebeurde dit niet.

Uit de tegenaanval weet ABS met 3 aanvallers eruit te komen en gaan zij op het doel van Colmschate af, maar de scheidsrechter besloot dat het genoeg was en floot af. Hiermee werd nog een grote kans van ABS ontnomen en ook deze beslissing leidde tot grote verontwaardiging.

Het is jammer dat door deze omstandigheden de wedstrijd nooit een wedstrijd heeft kunnen worden. De wedstrijd eindigt met de brilstand: 0-0.