Wat een weekend.. Wat een weekend.. Onze eerste bekerwedstrijd is een strijd tussen “David en Goliath”. FC Zutphen is vorig jaar net niet gepromoveerd naar de 2e klasse en Koninklijke UD werd laatste in de 4e klasse. De eerste weken van de voorbereiding stond in het teken van doelpunten voorkomen. Afgelopen seizoen stopte de teller op 120 tegengoals in de competitie en aan ons de taak om de score “dragelijk” te houden.

Vanaf het begin was het niveau verschil gigantisch. In de 6e minuut komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong nadat Kyan zijn man liet lopen, omdat hij dacht dat het buitenspel was. De 3 tegen 2 situatie werd goed uitgespeeld en de intikker was een koud kunstje. Toch weten we de ruimtes verder klein te houden. FC Zutphen heeft de bal, komt tot een groot aantal goede mogelijkheden, maar de ruimtes zijn klein. We gaan richting het half uur als FC Zutphen nog een tempo sneller gaat voetballen. Wij proberen via de linkerkant op te bouwen, lijden balverlies en onze as ligt even open. Hier maakt de thuisploeg gretig gebruik van en de 2-0 is terecht te noemen. Kort voor rust lijkt het zelfs 3-0 te worden, maar wordt er gevlagd voor vermeend buitenspel.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. FC Zutphen is de betere, maar ze spelen in een veel lager tempo. Hierdoor houden we in deze fase vrij gemakkelijk stand en duurt het tot de 76e minuut tot de 3-0 valt. Ivan Staring van FC Zutphen laat zijn klasse zien en schiet uit stand de bal in de kruising. Zelfs trainer Dimitrovic applaudisseerde voor deze beauty. Daarna krijgen wij onze eerste en enige grote kans van de wedstrijd. Chiel geeft een geweldige steekbal op Job die in de 16 komt. Hij loopt 1 op 1 richting de keeper wanneer hij een enorme duw in de rug krijgt, hij besluit echter niet te vallen, anders was dit een 100% penalty geweest. In de laatste 7 minuten vallen er ineens nog 2 goals als een corner slecht verwerkt wordt en even later maakt Max een inschattingsfout waardoor de 5-0 ook nog op het scorebord komt.

Na afloop komt trainer Dimitrovic voor de camera: “Het is jammer dat wij FC Zutphen hebben geloot voor de beker. Beide teams hebben niet zo veel aan deze wedstrijd. Je ziet aan de accommodatie én het spelersmateriaal dat het verschil enorm is en ik denk dat ze niet eens met de sterkte opstelling speelden. Wij hebben 90 minuten verdedigd en dat hebben we met veel discipline gedaan. Voor de toeschouwers zijn dit soort duels niks aan. Toch vind ik het jammer dat die laatste 2 goals nog vallen. Het zegt voldoende dat een aantal spelers aangaven dat het ‘maar’ 5-0 was en dat ze het gevoel hadden dat ze dit soort duels vorig jaar met 20-0 zouden verliezen. Dat toont ook het proces aan waar we nu in zitten. Tot slot wens ik FC Zutphen veel succes in de competitie en hoop ik dat ze dit jaar promoveren, want de club laat in alles zien daar klaar voor te zijn”.