Vandaag speelde Terwolde de thuiswedstrijd tegen koploper Sallandia. Voor Terwolde de uitdaging om ook de 6de thuiswedstrijd van dit seizoen te winnen en de ongeslagen thuis reeks van overwinningen te behouden.

Was je vandaag iets te laat aanwezig dan had je al 2 goals gemist. De wedstrijd was nog niet begonnen of Sallandia kreeg vanaf de linkerzijde een vrije trap die goed voor de goal werd neergelegd en door een geheel vrijstaand speler van Sallandia kon worden ingekopt. Gelijk vanaf de aftrap kreeg Sem Gerritsen de bal over links mee en verraste hij op zijn beurt de volledige achterhoede van Sallandia en schoot de bal in de korte hoek en zette daarmee de zaak weer recht 1-1.

Daarna bleef Terwolde Sallandia onder druk houden en kreeg het enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen maar veelal was de afwerking niet goed of de laatste pass onzorgvuldig. Sallandia kon daar weinig tegenover stellen, verdedigend had Terwolde de zaken in de eerste helft goed onder controle en werden er geen kansen weggegeven.

In de 39e minuut leek Terwolde op 2-1 te komen. Het was Max van Gerrevink die een voorzet vanaf de rechterkant in de uiterste hoek plaatste. Helaas dacht een medespeler dat de bal mis zou gaan en gaf de bal vlak voor de lijn nog een laatste zetje, echter vanuit buitenspel zodat een zekere voorsprong onnodig verprutst werd.

In de 40e minuut komt Terwolde onnodig op een 1-2 achterstand. Na een vermeende terugspeelbal op de keeper die twijfelt over wel of niet oppakken van de bal wordt er te lang getwijfeld over het vervolg en schiet de keeper de bal tegen de druk zettende spits van Sallandia aan en gaat de bal onfortuinlijk het doel in.

Terwolde recht de rug en gaat nog voor rust op zoek naar de gelijkmaker. In de 45e minuut komt de bal na een perfecte uittrap van onze keeper uiteindelijk bij Jelmer Bellert terecht die vanaf de rechterflank een goede voorzet kan geven op Max van Gerrevink die de terechte 2-2 kan laten aantekenen via een prachtig achter het standbeen langs gemaakt doelpunt!

De 2e helft is nog niet begonnen of in de 46e minuut komt de bal bij Sem Gerritsen in de voeten terecht die vervolgens de diepte opzoekt en een mooie voorzet kan geven op de ingevallen Milan Koers die koelbloedig scoort en Terwolde op een 3-2 voorsprong zet.

In het vervolg van de 2e helft krijgt Terwolde voldoende kansen en ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen maar lukt het maar niet om de 4-2 te maken. En Sallandia, het lukt ze niet om er voetballend door heen te komen omdat de verdediging van Terwolde er boven op zit en niets weggeeft. Alleen via goed genomen corners en vrij trappen komen ze enkele keren gevaarlijk voor de goal maar gelukkig wordt hieruit niet gescoord.

Na 95 minuten is het einde wedstrijd en wint Terwolde dik verdiend ook zijn 6e thuiswedstrijd van het seizoen.
Komende week is Terwolde vrij en daarna staan er nog 3 thuiswedstrijden op het programma om het seizoen goed af te sluiten.