Helios heeft verloren van een gedreven en zeer effectief AZC. Vlak voor de rust kwam de Zutphense Voetbalvereniging op 2-0, een voorsprong welke ze na de thee verdubbelden.

Helios begon zonder de geblesseerden Duteweerd en Bruinsma. Daarnaast had de jonge Jesse Bloemsma de griep en was Groot Hulze met vakantie.

Lange tijd hielden beide partijen elkaar in een ‘wurggreep’. Het kleine veld werd ook klein gehouden door de opbouw vroeg aan te pakken, met als gevolg; veel balverlies bij beide partijen. Toch was het AZC wat twee grote kansen kreeg, maar door goed optreden van keeper Joël de Jonge werd een achterstand verhinderd.

Helios creëerde enkele kleine kansen, met name via de rechtervleugel met Serkan. Maar zijn voorzetten misten net de scherpte om tot scoren te komen. AZC was feller op het middenveld en begon steeds meer de duels te winnen. Dat resulteerde in de 43ste en 45ste minuut in twee goals door, respectievelijk, Niek Ruumpol en Felix Mulder (2-0 ruststand).

Helios ging in het tweede helft goed van start. Na 10 minuten kreeg Djeremy Waslander, na een voorzet van Glenn Alberts, de kans om de stand op 2-1 te brengen, maar zijn kopbal ging net over. Helios drong aan, maar AZC counterde. Zo braken ze, na balverlies van Helios, snel uit en was het twee keer Midas Dekker die de uiteindelijke 4-0 op het scorebord bracht.

Volgende week speelt Helios thuis tegen Albatross.