Tegen dé angstgegner van SV Colmschate: SV Vaassen, werd eindelijk een driepunter behaald, de eerste overwinning voor Rob Haverman en zijn team dit seizoen.

Colmschate’33 speelde vandaag tegen SV Vaassen. SV Vaassen kan een echte angstgegner genoemd worden. De laatste seizoenen pakte Colmschate ’33 enkel één punt tegen Vaassen. Daarnaast moest er vandaag gewonnen worden om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Colmschate ’33 begon de wedstrijd als hekkensluiter omdat KCVO zaterdagavond verrassend een punt pakte tegen koploper SV Epe.

Colmschate ’33 begon de wedstrijd beter dan de voorgaande wedstrijden. Met strijd werden de duels gewonnen en was de tweede bal ook de steeds voor de geelzwarten. Dit resulteerde in een mogelijkheid voor Gijs van der Kwast maar hij vond de keeper op zijn weg. In de 15e minuut werd geheel verdiend de 0-1 gemaakt door Aaron Mabrouki. Hij kopte de bal vanaf een corner van Hidde Hekkert snoeihard tegen de touwen. Colmschate ’33 ging daarna wat achteruit lopen, dit resulteerde in wat kansen voor Vaassen. Gelukkig vonden de spelers van Vaassen doelman Ian Bos op hun weg. Vanuit een corner werd het in de 35e minuut gelijk. De bal werd niet goed weg gewerkt en kwam via de kluts tegen Phil de Witte aan. Doelman Bos was kansloos. 1-1.

Colmschate ’33 rechtte de rug en maakte 5 minuten later de 2-1. Een fout van de verdediger van Vaassen werd meteen goed afgestraft door Kamperman Leferink. De 1-2 was tevens ook de ruststand.

Colmschate ’33 begon de 2e helft met één wijziging. Van ‘t Hof, door nog onbekende redenen wissel, verving de niet fitte Gijs van der Kwast. Het werd in de 2e helft een grote strijd met kansen over en weer. Colmschate ’33 had de wedstrijd veel eerder moeten beslissen. Zo kregen Patty, Biesterbosch en Maneschijn enorme kansen, maar helaas bleef het 1-2. Daarnaast kreeg Vaassen in de slotfase ook nog kansen op de 2-2. Tweemaal werd de bal van de lijn afgehaald, in eerste instantie door Rick Jansen, en daarna nog een keer door Maneschijn. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam er in de 93e minuut. Van ‘t Hof zag de keeper vanaf de middellijn ver voor zijn goal staan. Hij aarzelde niet en besloot te schieten. Met deze wereldgoal werd het 1-3 en boekte Colmschate haar eerste overwinning.

Doelpuntenmakers: Aaron Mabrouki, Jard Kamperman Leferink & Jarmo van ‘t Hof

Volgende week zondag ontvangt men koploper SV Epe.