IJsselstreek is de competitie begonnen met een 2-5 overwinning in en tegen Terwolde. De Tricolores hebben afgelopen zomer een ‘renovatie’ ondergaan in de spelersgroep en verwelkomde een groot aantal nieuwe spelers in de selectie.

Op voorhand een mooi affiche in de 5de klasse F tussen twee ploegen die graag de voetballende oplossingen willen zoeken. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht en had IJsselstreek wel een optisch overwicht. De eerste grote kans in de wedstrijd was dan ook voor de gasten. Uit een hoekschop torende Moreno Belt hoog boven iedereen uit, maar zijn kopbal belandde op de buitenkant van de paal. Terwolde probeerde middels een bewegelijk middenveld de aanval te zoeken, maar de organisatie bij IJsselstreek was degelijk waardoor het bij vlagen meer een tactisch schaakspel leek te worden.

Halverwege de eerste helft namen de Deventenaren alsnog de leiding. DC Mekking werd in de diepte weggestuurd en middels een goede individuele actie werd hij ten val gebracht in het strafschopgebied. Mitchel Kiffen, vorige seizoen topscorer in de 5de klasse, wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal beheerst achter de doelman (0-1).

Vrijwel direct na het openingsdoelpunt moest Mitchel de Groot noodgedwongen ingrijpen nadat Alesio Troncia kampte met liesklachten. De wissel zorgde voor wat verwarring in de organisatie en daardoor kon Terwolde gebruik maken van een communicatiefout in de defensie van de Deventenaren. Moet gezegd, Terwolde-spits Max van Gerrevink schoot de bal vol overtuiging in de bovenhoek waardoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand de kleedkamer opzochten.

In het tweede bedrijf kwam IJsselstreek ijzersterk uit de kleedkamer en domineerde het op de helft van de tegenstander. Het liet de bal gaan en Terwolde kreeg steeds meer moeite om mee te gaan met het tempo. Dit resulteerde dan ook in een voorsprong voor IJsselstreek. DC Mekking zocht zijn directe tegenstander op, sneed naar binnen en schoot de bal op doel, waar de Terwolde-goalie in eerste instantie nog redding kon brengen moest hij in de rebound van Mitchel Kiffen capituleren (1-2).

Dit was het moment waarop IJsselstreek de tegenstander spreekwoordelijk bij de keel greep. Binnen enkele minuten kon Mitchel Kiffen zijn hattrick produceren. Een goede actie door de as van het veld van Dillen Kornet gaf Mitchel Kiffen de kans om alleen op de doelman af te gaan. Hij schoof de bal beheerst onder de goalie door waardoor de 1-3 op het bord van te staan.

Het verzet van Terwolde leek hierna gebroken en middels een strafschop kon IJsselstreek uit lopen naar een 1-4 voorsprong. Ditmaal was het Jeffrey Heijnekamp die vanaf de stip niet faalde oog in oog met de doelman. Ook Terwolde mocht nog aanleggen vanaf de stip nadat Max van Gerrevink werd neergelegd in het strafschopgebied. Van Gerrevink schoot de bal beheerst achter ‘good old’ Björn Jansen.

In de laatste paar minuten probeerde Terwolde middels een dubbele wissel nog wat te forceren, maar verder tot een kopbal over het doel kwam het niet. IJsselstreel counterde zich in de fase zelfs nog naar een riante 2-5 overwinning nadat DC Mekking met een bekeken lob de doelman van Terwolde kansloos liet.

Komend weekeinde speelt IJsselstreek op het eigen sportpark om 14:00 tegen Emst. Terwolde zal in Mariënheem op zoek moeten gaan naar de eerste driepunter.