Sportclub Deventer was de eerste helft in Apeldoorn de betere ploeg, maar liet het na de trekker over te halen. Na de thee kreeg het elftal van Johan van Ommen dan ook de deksel op de neus en verloor het met 3-0 bij Groen-Wit.

In de eerste helft kreeg Sportclub Deventer drie 100% kansen, maar via Damian en Daan Vegeling ‘vergaten’ te scoren. Het spelbeeld was duidelijk, Sportclub was de voetballende ploeg en wisten de beste kansen te creëren, daar had Groen-Wit weinig tegen over te stellen.

Het enige gevaar dat de Apeldoorners creëerden, waren een paar schoten vanuit de tweede lijn De ruststand had dan ook eigenlijk 1-3 moeten zijn in plaats van de 0-0 die op het bord prijkte na 45 minuten spelen.

In de tweede de helft kreeg Sportclub de eerste goede mogelijkheid maar na een discutabele beslissing kreeg de Deventerploeg een vrije trap tegen op een gevaarlijke plek. Daar scoorde de thuisclub de openingstreffer uit, tot dat moment tegen de verhouding in. Aansluitend liep kantelde de wedstrijd en liep Groen-Wit club uit tot 3-0 .

Sportclub kreeg wel enkele kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar wisten dit niet te benutten. “Een nederlaag die Sportclub aan zichzelf te danken heeft door het niet benutten van de kansen”, concludeerde trainer Van Ommen na afloop teleurgesteld.