In de voorbereiding op het seizoen 2022/2023 werd er alweer voor de vijfde keer gestreden om de Pepe Cup. Dit toernooi georganiseerd door FC RDC kent ieder seizoen een sterk deelnemersveld waardoor de ploegen een mooie graadmeter hebben van waar ze nu staan.

Op dinsdag 23 augustus streden SV Colmschate ’33 en FC RDC tegen elkaar. In een gelijkopgaande wedstrijd wist Colmschate in de slotfase beter om te gaan met de vermoeidheid en zo alsnog uit te lopen naar een 3-1 overwinning.

Op donderdag 25 augustus streden SC Overwetering en SV Twello tegen elkaar. Twello was debutant op dit toernooi en wisten direct de Olstenaren het vuur aan de schenen te leggen. SV Twello won met 0-2 en plaatste zich zodoende voor de finale tegen Colmschate.

In de strijd om de derde plaats wist Overwetering op een gelijke manier als Colmschate te winnen van FC RDC. Wederom een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Overwetering met 2-1 wist te zegevieren.

De finale was eveneens een spannende strijd, waarbij er bij vlagen een zeer hoog niveau werd gehaald. Ook het doelpunt van Colmschate was van hoge kwaliteit. Uiteindelijk was het SV Twello wat als winnaar uit de strijd kwam. De finale eindigde in 1-2.

Eindstand Pepe Cup 2022:
1 SV Twello
2 SV Colmschate ’33
3 SC Overwetering
4 FC RDC

De prijzen werden zoals ieder jaar uitgereikt door de naamgever van het toernooi, Pepe Jacome Romero. FC RDC is ontzettend blij dat hij er ook dit jaar weer bij kon zijn.

Pepe Jacome Romero overhandigt de PEPE CUP aan de aanvoerder van SV Twello

Enkele reacties:

Dit, omdat het ergens om gaat, is voor ons een mooie voorbereiding richting de competitie.

Wij, Colmschate ‘33, hebben voor de 3e keer meegedaan en zijn erg tevreden over dit toernooi. Mooie tegenstanders, mooie ambiance en alles rondom het toernooi is goed geregeld. Een aanrader! Voor ons was dit een mooie gelegenheid om een ieder in onze vrij brede selectie (22 spelers) veel minuten te gunnen. Dit, omdat het ergens om gaat, is voor ons een mooie voorbereiding richting de competitie.
Rowdy van der Hoop – trainer SV Colmschate ’33

Wel heb ik veel goede dingen gezien waar we op verder gaan borduren!

De 5e editie van de Pepe Cup en voor mij de eerste als trainer. Allereerst natuurlijk prachtig dat het toernooi georganiseerd wordt voor Pepe! Persoonlijk ben ik blij met de 2 wedstrijden die we nu in de benen hebben en het deelnemersveld was sterk wat een 4e plaats opleverde! Voor ons een signaal dat we hard aan het werk moeten de komende 4 weken van de voorbereiding. Wel heb ik veel goede dingen gezien waar we op verder gaan borduren! Het enthousiasme in het team en binnen FC RDC is aanstekelijk dus we gaan volle bak door met de ontwikkeling van het team! Ik wens Colmschate, Twello en Overwetering veel succes aankomend seizoen!
Kick Maatman – trainer FC RDC
Vorig artikelAdelaarsoog op Feyenoord thuis
Volgend artikelVerdedigend onthutsend Go Ahead Eagles opnieuw onderuit