Ook in het vijfde eredivisieduel van dit seizoen is het Go Ahead Eagles niet gelukt om punten te pakken. In de eigen Adelaarshorst werd met 3-4 verloren van Feyenoord. De score is absoluut geen weergave van de krachtsverhouding want na 15 flitsende minuten van Go Ahead Eagles bleek Feyenoord een paar maten te groot voor een, met name verdedigend, zeer matig Go Ahead Eagles.

Het flitsende begin werd opgeluisterd met twee treffers. Linthorst was na drie minuten al trefzeker en binnen het kwartier was Lidberg het eindstation van een goed opgezette Go Ahead Eagles aanval. De hoop bij de 10.000 supporters groeide maar werd al snel te niet gedaan. Feyenoord kwam halverwege de eerste helft terug door een doelpunt van Danilo. Maar het spel baart veel meer zorgen. Rene Hake liet zijn team in een verdedigend blok spelen waarbij de ruimtes in het 1-4-2-2 systeem klein gehouden moesten worden. Maar kwalitatief kan dit team dat niet brengen. Een schrijnend voorbeeld was daarbij de gelijkmaker. Die viel uit een hoekschop en werd knap door Timber binnen gekopt maar als Go Ahead Eagles de ruimtes beter verdedigend dan geven Linthorst en Deijl helemaal geen hoekschop weg.

Naast de verdedigende zwakte is er aanvallend geen lijn in het spel te ontdekken. Feyenoord liep daardoor in de tweede helft eenvoudig weg tot 2-4 via Dilronsun en een schitterende afstandsknal van Szymanski. Go Ahead Eagles daarentegen poogde met her en der een lange bal om gevaarlijk te worden. In de absolute slotfase (90+6) lukte dat plots nog een keer maar verder dan 3-4 kwam het niet.

Eigenlijk een wonder dat Go Ahead Eagles met dit spel nog drie keer wist te scoren tegen Feyenoord. Maar het is daarnaast veelzeggend dat zelfs drie doelpunten in een thuisduel niet voldoende zijn om minimaal een punt te halen. Het zal een combinatie zijn van de ellenlange blessurelijst de geleverde kwaliteit in met name de verdedigende taken.