Het vlaggenschip van FC RDC heeft zich uitstekend hersteld van de 5-0 beker nederlaag tegen VEVO vorige week.

De focus van de afgelopen week lag op het verdedigende gedeelte bij RDC. Er werd uitvoerig getraind op het verdedigen en de wijze van druk zetten op de tegenstander. Het trainen legde geen windeieren want er werd welgeteld 1 kans weggegeven in de 90 minuten die RDC aantrad tegen FC Winterswijk.

Fanatiek, bij vlagen frivool legde RDC haar wil op aan Winterswijk. Veel kansen werden gecreëerd vanuit de omschakeling en vanuit balbezit van achteruit! Het resulteerde in 4 doelpunten voor rust voor de thuisploeg. Stijn Rorije en Jaydey Bongers troffen beiden 2x doel na goed voorbereidend werk van onder meer Kay vd Beld en Milan Beumer. De 4-1 ruststand was terecht en een ongekende weelde voor de ploeg van trainer Maatman.

Na rust was er de volledige controle zonder zelf echt gevaarlijk te worden behalve een 100% kans voor Joost Brouwer. De wedstrijd werd vakkundig ‘dood’ gemaakt door FC RDC gedurende een minuut of 25. De laatste 20 minuten werd er met het inbrengen van Victor Evenblij, Jesse Westerweel en de getergde Luuk Helms nog een krachtig slotoffensief gecreëerd door de mannen van RDC wat resulteerde in een handvol kansen met een loepzuivere hattrick van Luuk. De 7-1 overwinning stemde iedereen binnen RDC tot tevredenheid uiteraard. Het besef binnen de groep dat deze uitslag niet zomaar tot stand kwam, maar vooral door hard werken en samen verdedigen was duidelijk.

Op naar volgende week als EGVV wacht in Gelselaar.