CCW’16 was het vanmiddag blijkbaar niet gegund en ging in absolute slotfase alsnog onderuit bij Elsweide. Werd twee weken terug in de thuiswedstrijd met name in de eerste helft nog compleet van de mat gespeeld door de Arnhemse ploeg, vanmiddag was daar absoluut geen sprake van, maar kon het een in de slotfase verworven voorsprong niet over de streep trekken.

CCW speelde een heel gedegen wedstrijd vanmiddag, zoals gezegd was voetballend ook zeker niet minder als de thuisclub, alleen ontbrak het ook aan beetje geluk vanmiddag die je soms ook nodig hebt. Halverwege eerste helft had de had de ploeg ook op voorsprong moeten komen, maar helaas kon topscoorder Bart Keurshorst een uitgelezen kans niet verzilveren. Op slag van rust leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar met een geweldige redding wist doelman Jochem van Ruth dit te voorkomen en gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee.

De tweede helft een veel dominanter CCW en het had zeker tweemaal recht zich te beklagen over uiterst twijfelachtig optreden van de scheidsrechter.  In de 70e minuut was het de ingevallen Luuk de Haan die zijn tegenstander te snel af was en waar iedereen dacht aan een strafschop, oordeelde de scheidsrechter anders. Hij gaf wel een vrije trap, maar buiten het strafschopgebied.

Nog geen vijf minuten later was het dezelfde Luuk de Haan die alleen op de doelman af kon gaan, bewust onderuit werd geschopt zeker twee meter binnen de beruchte lijnen, maar waar elke andere scheidsrechter een strafschop en rode kaart zou geven voor ontnemen van een scoring kans, durfde deze scheids het ook hier niet aan en lag de bal wederom de buiten de zestien en deed overtreding af met slecht geel, een absolute schande van een beslissing.

In de 89e minuut kwam CCW toch op voorsprong: het was Jaap Velthorst die kon binnenschieten na weer een goede actie van Luuk de Haan, 0-1. Waar menig dacht dat het hiermee het verzet van de thuisclub wel gebroken was, kwam bedrogen uit: zij gooiden alles in de strijd wat je maar kan bedenken en gooiden de wedstrijd nog helemaal op de kop.

Eerst werd een bal voor het doel geslingerd die ongedekt uitstekend werd binnengekopt: 1-1. En de gifbeker was voor CCW nog niet leeg want amper een minuut later mocht een speler van Elsweide op randje van buitenspel alleen op Jochem af, omspeelde hem en kon alsnog de 2-1 binnenschieten. Een gigantische dreun voor CCW: de ploeg heeft de punten zo hard nodig en nog zo de bietenbrug opgaan zal lang blijven hangen mocht je aan het eind een punt te kort komen.

Volgende week, zondag 21 april speelt CCW een thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst Victoria Boys en kan het zich absoluut geen puntverlies veroorloven, anders wordt het wel heel erg moeilijk in strijd om degradatie. Aanvang ook nu weer 14.00 uur.