Bijna inspiratieloos verloor FC RDC zaterdagmiddag zijn eerste competitiewedstrijd uit in Uddel. In een matte partij konden beide ploegen nauwelijks vuist maken, echter won het attentere Prins Bernard met 3-0 van de Deventerploeg.

Er is nog veel werk aan de winkel voor trainer Jacob Ensing. Moreel gezien valt er nog veel winst te behalen getuige de manier waarop zijn elftal zich naar de slachtbank liet leiden. Natuurlijk miste de FC RDC trainer zijn spel- en smaakmaker Mehmet Kisa en ervaren captain Durk Sinnema, maar zonder strijd ten onder gaan stoorde Ensing het meest.

ONRUSTIG
FC RDC startte onrustig op een prachtig sportpark midden op de Veluwe. Prins Bernard pakte het initiatief zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. Pas halverwege de eerste helft, uit een vrije trap, werd er nipt overgekopt in vrijstaande positie. Vijf minuten later bracht Ufuk Dulkaroglu het team en zichzelf in verlegenheid.

STRAFSCHOP
De twijfel van de centrale verdediger werd door de stevige spits aangegrepen zich er in te draaien waarna Ufuk zich licht vergreep aan de tegenstander. Die ging soepeltjes naar het gras en de scheids vond het voldoende voor een strafschop. Deze werd goed in de uiterste hoek geschoten, doelman Voortman dook de juiste zijde op maar was kansloos.

INEFFECTIEF
Even leek FC RDC wakker te zijn geschud en verscheen het plots voor het doel van de tegenstander, echter was de inzet te slap. Die van Luuk Helms was beter, zijn vrije trap werd goed gepareerd door de Uddelse sluitpost die gestrekt naar de hoek ging. Daar bleef het bij, FC RDC leek niet in staat iets te creëren, in balbezit was het ineffectief. Even voor de rust dan toch een kleine opleving van de Deventer zaterdagploeg. Mathieu Steenbergen schoot uit de draai op de doelman.

TEGENSTOOT
Vlak voor de thee de mooiste aanval van de gasten: Via de rechterzijde kwam back Koen Wagenvoort tot een goede voorzet, de bal bleef liggen voor het doelgebied en Martin Kok schoot het speeltuig bijna binnen. Echter was daar de doelman van Prins Bernard die katachtig redding bracht. De tegenstoot die volgde bepaalde uiteindelijk het duel.

KOELBLOEDIG
Want razendsnel schakelde de oranjehemden om, de aanval door de as werd koelbloedig afgerond op het eind waardoor halverwege de 2-0 op het bord prijkte. Jacob Ensing hoopte dat zijn elftal de schroom van zich af zou werpen, maar zag ook een zwakke inzet van Jorrit Draaijer vanuit een vrije trap. Illustratief voor het duel dat de Deventenaren speelden, het gemis aan power brak ze op.

WEINIG LEF
In het verloop van de tweede helft kwam FC RDC nimmer in het duel, het toonde te weinig lef om tot gevaar te komen. Vreemde en onzekere keuzes leidde tot veel balverlies waar de thuisploeg nog een keertje van profiteerde. Bij een hoekschop in de 77ste minuut mocht de bal vrij binnen gekopt worden tot 3-0.