FC RDC had tot op heden nog nooit een uitwedstrijd bij Harfsen gewonnen. Uit bij Harfsen is überhaupt weinig te halen over het algemeen ook voor mede-competitiegenoten. Het lukte FC RDC dus wel. En verdiend was het ook!

De eerste 25 minuten speelde FC RDC uitstekend voetbal waarbij afwisselend gezocht werd naar de korte combinaties en de diepte achter de laatste linie van Harfsen. Resultaat was een 0-1 ruststand door een doelpunt van Stijn Rorije nadat de bal over de lijn rolde na een schot van Ronel Antonia. Stijn en ook Jaydey Bongers kregen kansen op meer maar het bleef 0-1.

Uiteraard in de tweede helft het besef dat er een tweede goal bij in moet aangezien Harfsen pas verslagen is wanneer je met 3 punten in de auto zit. Kansen werden er gecreëerd, maar gescoord nog niet. Harfsen werd tussendoor 2x gevaarlijk met een kopbal en een afstandsschot. Veel verder overigens niet aangezien de achterste 6 van FC RDC oerdegelijk stonden te verdedigen.

De beslissing viel nadat Niek Riksten er als de kippen bij was om een vrije trap van Joost Brouwer binnen te tikken nadat de keeper de bal los liet. Een historische driepunter dus wat erg tevreden gezichten opleverde.