Voor de beker won FC RDC eerder al met 4-1 van Gorssel, gisteren werd het 3-2. Anders dan de uitslag doet vermoeden was FC RDC juist zaterdag wel heer en meester in tegenstelling tot het duel van vijf weken terug.

In het competitieduel werd het dus 3-2 op het druilerige Sportpark Borgele. FC RDC speelde een dominante maar slordige eerste helft waar beide ploegen met 0-0 de rust in gingen. Na de thee was FC RDC nauwkeuriger tot aan de verdiende 3-0 voorsprong. Daarna gaf het volkomen onnodig twee tegendoelpunten cadeau.

INITIATIEF
De gasten uit Gorssel lieten het initiatief aan de thuisclub, zakten ver in met twee snelle mensen voorop. Die konden ook nog regelmatig gevaarlijk worden omdat de ploeg van Jacob Ensing slordig was aan de bal. Ufuk Dulkaroglu kreeg na 26 minuten de eerste echte kans die hij, vrijstaand, net naast het kruis kopte. Daarvoor waren pogingen van Sinnema en Kok van te ver en onnauwkeurig.

TREKKER OVERHALEN
Zes minuten voor tijd leek de thuisclub het overwicht ook op het scorebord te kunnen brengen toen een mooie aanval over rechts door de doelman werd gelost. Echter wist spits Luuk Helms de bal niet binnen te drukken. Niet veel later was diezelfde Helms betrokken bij een goede combinatie met Kok echter werd vanuit de scrimmage niet de trekker overgehaald.

SLECHTE EINDPASS
Door de slechte eindpass werd FC RDC nauwelijks gevaarlijk en leidde het daarmee onnodig en eigenhandig de gevaarlijke tegenstoten van Gorssel in. Trainer Ensing hamerde op discipline aan de bal hetgeen direct lukte na de thee. De eerste aanval was direct de inleiding tot de openingstreffer, de daarop volgende hoekschop van Kisa werd onberispelijk binnen gekopt door een verdediger van Gorssel zelf voor de 1-0.

JUK
FC RDC was duidelijk verlost van een juk en speelde nauwkeuriger en frivoler en kreeg daarmee mogelijkheid naar mogelijkheid. De bewegelijke Kisa was tweemaal gevaarlijk vanuit de tweede lijn en de sluitpost van Gorssel moest handelend optreden na een mooie aanval over veel schijven. De inzet van Jeray Galanggadjir werd onderuit de hoek getikt.

VERNIETIGEND
Maar de invaller Galanggadjir liet zich wel doeltreffend gelden halverwege de tweede helft toen hij tussen de linies doorsloop. Verdediger Koen Wagenvoort had het gezien en met een splijtende dieptepass bereikte hij de rechtsachter die soepeltjes aannam en vernietigend uithaalde voor de 2-0. FC RDC was los en reeg de ene kans aan de andere. Zo vond Dulkaroglu teammaatje Galanggadjir wiens lob net over het doel ging.

GETOVERD
De eerste keer dat tegenstander Gorssel zich voor het doel van Voortman meldde, moest de sluitpost wel handelend optreden op de kans waarvan hij eigenlijk zelf de aanleiding was. Enige minuten later creëerde Gorssel zijn eerste kans na de thee en Voortman had een goede parade in huis. FC RDC bleef zoeken naar de 3-0, met name via spelmaker Kisa wiens vrije trap keurig uit de hoek werd getoverd.

KOELBLOEDIG
Een kwartier voor tijd dartelde de watervlugge Mehmet Kisa weer langs wat tegenstanders en krulde de bal net over. Een minuut later was het wel raak als Martin Kok geduldig is bij een goede aanval over links en kiest voor de vrijstaande Jurger Siepelinga die koelbloedig de derde voor zijn ploeg binnen knalde. Over en uit, zo dacht de Deventerploeg die vervolgens overging in cadeautjes weggeven.

BEKEKEN SCHOT
Het moet welhaast uit sympathie zijn geweest want vijf minuten voor tijd mocht Gorssel een goede aanval uitvoeren die net naast werd geschoten. Aan de andere kant stuurde Kisa invaller Draaijer goed weg die op de doelman stuitte. In de tegenstoot scoorden de gasten met een bekeken schot welke via de binnenkant van de paal achter doelman Voortman het net vond.

SLORDIG
De ploeg van Jacob Ensing ging vervolgens bijna angstig te werk, was buitengewoon slordig en hielp tegenstander Gorssel eigenhandig aan nog een doelpunt. Even nadat Gorssel een aanval net niet doeltreffend kon afronden was het FC RDC dat eigenlijk de 4-1 moest maken na een mooie aanval. Kisa stuurde, in de extra tijd, weer de snelle Draaijer weg die, vanaf de achterlijn, de juiste man uitzocht. Echter Luuk Helms had zoveel tijd nodig dat zijn inzet uiteindelijk op de lijn gekeerd werd.

SPELBEELD
Die 3-2 viel ver in blessuretijd doen de FC RDC defensie de bal letterlijk meegaf aan een Gorssel speler die de doelman omspeelde en hun tweede op het bord liet prijken. Daarmee deed FC RDC zichzelf nogal tekort, want een 3-2 doet vermoeden dat het een nipte zege is. Maar het spelbeeld was duidelijk, echter moet de slordigheid van die laatste minuten er uit wil men een zekere zege niet alsnog uit handen geven.