Op een doordeweekse dinsdagavond stond de (wed)strijd in de onderste regionen op het programma. Het affiche: FC RDC tegen Koninklijke UD. Na de blamage van 12-1 verlies tegen Helios was het tijd voor de mannen van FC RDC om de rug te rechten. Voor de wedstrijd werd er dan ook op gehamerd dat we moesten uitstralen dat er niks te halen viel voor UD op sportpark Borgele.

De wedstrijd begon van een leien dakje: na slechts 7 minuten stonden de 1-0 al op het scorebord door Kai na een goeie steekpass, waarna hij de keeper uitspeelde en scoorde. Binnen 20 minuten kwam Kai weer in een scoringspositie en twijfelde niet, 2-0. Niet veel later werd goed positiespel beloond. Kai werd weer de ruimte in gestuurd na een steekbal van Bryan, waarna hij met een droge schuiver onder de uitkomende keeper afrondde, 3-0. Het leek niet op te kunnen vandaag, want na een aanval over rechts en gestuntel van de UD-verdediging kon Kai opnieuw intikken. FC RDC leek op rozen te zitten en met 4-0 de rust in te gaan, maar zo’n 15 minuten voor tijd werd het spel (ondanks de stand) toch onrustig. Vanuit een corner wisten de mannen van UD voor de man en voor de keeper te komen en de 4-1 aan te tekenen.

Na de rust bleef het veldspel onrustig en na balverlies en een overtreding van Ronel in de zestien meter, kregen we een penalty tegen. Deze werd door de spits met grote precisie in het zijnetje verwerkt, 4-2. Een stand waarbij de zenuwen toch toe begonnen te slaan. Gelukkig maakte een wild uitkomende keeper het iets makkelijker voor ons, nadat hij buiten de zestien Jesse aan de grond kegelde. UD stond nu met 10 man. Niet veel later leken we de wedstrijd met 5-2 op slot te gooien. Een goed afgemaakt schot van Bryan, na een voorzet van Victor. Colaatje voor de assist. UD begon alles of niets te spelen met veelal de lange bal, maar na een goede steekpass werd de aanvaller de zestien ingeloodst. Keeper Jeroen trok aan de handrem en legde de speler neer. Penalty nummer twee, deze werd minder secuur ingeschoten, waardoor deze in eerste instantie tegen gehouden werd. In de rebound kon er alsnog gescoord worden, 5-3. Als kers op de taart mocht invaller Rick nog voor de 6-3 en de eindstand aantekenen.

Hiermee zijn we ook EGVV gepasseerd en staan we nu op de 11de plek. Zaterdag om 15:00 uur wacht de derby tegen Sportclub Deventer. Dit zal ongetwijfeld weer genoeg spektakel opleveren, nadat Sportclub afgelopen zaterdag met 9-2 van EGVV wist te winnen. De vorige wedstrijd tussen de rivalen was er een 4-3 eindstand, na een goal diep in blessuretijd. We gaan meemaken wat zaterdag ons gaat brengen.