Helios speelde vanmiddag een belangrijke wedstrijd tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug en won ternauwernood met 2-3. In de eerste helft zag het er absoluut niet naar uit dat het moeilijk zou worden. In de eerste twee minuten creëerde Helios al twee kansen via Jarmo van ’t Hof en Serkan Kinaci, maar de keeper van Avanti Wilskracht tikte de ballen net naast en over het doel.

In de 4e minuut kreeg Helios een corner: de bal kwam bij Sander Krijns die zijn schot door de keeper geblokkeerd zag, maar de zeer attente Fabian Put was er als de kippen bij om te scoren. 0-1

Twee minuten later veroverde Ijen Bruinsma de bal, stoomt richting de goal en vind daar Sander Krijns die de keeper kansloos liet 0-2.

Ijen Bruinsma soleert in de 13e minuut door de verdediging van Avanti, maar zijn inzet gaat net naast. Helios blijft hoog druk zetten en daarbij verovert Jarmo van ’t Hof de bal, vindt de op rechts opstormende Jarno van de Bos die op zijn beurt Sander Krijns in stelling brengt en daarmee zijn tweede kon scoren 0-3.

Avanti Wilskracht creëert pas in de 37 ste minuut zijn eerste kans(je) maar het schot van de spits beland in het zijnet.

In de 39ste minuut krijgt Jarno van de Bos de bal op zo’n 25 meter van het doel en haalt vernietigend uit, maar de keeper tikt de bal over het doel.

Als Helios-supporter denk je in de rust, “dat is een gelopen koers”, maar het tegendeel bleek waar. Ineens was de geest uit de fles. Avanti ging vol in de aanval, zette hoog druk en in plaats dat Helios rustig de bal rond liet gaan, werd deze te vaak ingeleverd.

Het eerste grote gevaar van Avanti kwam in de 50ste minuut. Een voorzet kwam voor de voeten van de linksbuiten van Avanti maar zijn schot ging gelukkig voor Helios net naast.

De beide spitsen van Avanti werden gewisseld en door die wisseling werd Avanti nog gevaarlijker.

In de 56ste minuut kreeg Avanti een corner. De bal werd strak ingebracht en door een vrijstaande Avanti-speler ingetikt: 1-3. Helios werd steeds slordiger in de opbouw en moest er een mooie redding van Sven Kreukniet aan te pas komen om de tweede te verhinderen.

Vier minuten later werd de bal niet goed weggewerkt uit de 16, kwam de bal via een kluts bij een Avanti speler die vrij in kon tikken, 2-3.

Met hangen en wurgen werd de overwinning binnengehaald en liep Helios weer verder uit op de concurrenten Losser en Enter Vooruit die respectievelijk drie en twee punten lieten liggen.

Volgende week speelt Helios tegen De Esch uit Oldenzaal. Aanvang 15.00 uur.